© Sporanki 2010

Abidin Doğan: MKE Ankaragücü'nün denetlenebilir ve şeffaf yönetilmesi en büyük arzumuzdur

Abidin Doğan: MKE Ankaragücü'nün denetlenebilir ve şeffaf yönetilmesi en büyük arzumuzdur

Ankaragücü'nde zaman zaman yaptığıı muhalif çıkışlarla dikkati çeken Abidin Doğan; Ankaragücü yönetimine bazı konularda destek verirken, bazı konularda da eleştiri yaptı. 

İşte o açıklama: 

Ankaragücü Başkanı Sayın Fatih Mert, Beştepe Tesisleri’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Transfer tahtasını açtık, şimdi hedefimiz bu takımı ligde tutmak. Takımı ligde tutabilmek, şampiyon olmak kadar değerli” demiş. Biz de Sayın Fatih Mert’in açıklaması doğrultunda takımın ligde kalmasını umut ediyor ve yeni yönetimin bir an önce galibiyetle tanışarak takımı ligde tutacak puan ya da puanların alınmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Transfer yasağının kaldırılması, kadroya yeni oyuncuların kazandırılması önemli bir başarı. Bu anlamda emeği geçen herkesi kutluyoruz.

Sayın Fatih Mert, açıklamasının devamında,”Burada 90 gündür yaşadıklarımızı bir Allah bir de biz biliyoruz. Gerçekten imkânsız görülen bir iş başarıldı. Zor oldu ama Allah’a şükürler olsun bu işi becerdik” demiş. MKE Ankaragücü Spor Kulübümüz adına taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun.

Sayın Fatih Mert’in ima ettiği ‘Burada 90 gündür yaşadıklarımızı bir Allah bir de biz biliyoruz’ şeklindeki açıklamasını doğrusu bizler de merak etmekteyiz. Sayın Başkan bu konuyu açıklarsa kendilerinin ve Allah’ın bildiğini söylediği olumsuzlukları camia ve taraftarlarımız kadar bizim de bilmek hakkımız diye düşünüyoruz! Neler yaşandı, Neden Yaşandı? Yaşanan olumsuzluklar neydi? Kim yaşattı? Kimler yüzünden yaşandı?

Yine Sayın Başkan,”Göreve geldiğinizde bu tabloyu bekliyor muydunuz?” şeklindeki soruya,” Biz hiç kimseyle oturup net bir şey konuşmadık. ‘Birileri bize bir tablo sundu’ dersem yanlış olur” diyerek cevap vermiş. Sayın Başkan tüm Ankaragücü camiası ve Ankaragücü’ne gönül verenlerin de bildiği bir gerçeği hatırlatmakta yarar görüyoruz! Siz MKE Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığına seçimle değil atamayla geldiniz! Bunun aksini iddia ediyorsanız her türlü platformda yüz yüze gelerek bu konuyu müzakere etmeye hazırız. Seçim, demokratik ve eşit şartlarda birden fazla adayın yarışması ile olur. Adaylar plan-projelerini, hedeflerini ve hizmet anlayışlarını delegelere anlatır, delegeler yaptığı değerlendirme ile ikna olduğu kişiyi başkan seçer. Siz seçime tek aday olarak girdiniz! Sizden önceki başkan Sayın Mehmet Yiğiner delegeye yönelik yaptığı konuşmada ( Sizin adaylıktan çekiliyoruz diye salonu terk ettiğiniz anda) ,”O arkadaşlar buraya gelecekler ve bizlerde söz verdiğimiz gibi o arkadaşları burada seçeceğiz” demiştir. Bunun aksini iddia ediyorsanız kongredeki görüntü kayıtlarını sesli olarak izlemenizi öneririm! Neydi Sayın Mehmet Yiğiner’in sizlere verdiği söz? Genel Kurul öncesi defaten Sayın Mehmet Yiğiner ile yapmış olduğunuz görüşmelerde Sayın Yiğiner sizleri nasıl bir tablonun beklediği konusunda bilgilendirmedi mi?

Zaman zaman yaptığınız sohbetlerde,”Biz istemedik, talip olmadık bize görev verildi” demektesiniz? Size kim görev verdi? Kim neden görevlendirdi? Bu konuya da açıklık getirmenizi önemle beklemekteyiz? MKE Ankaragücü Spor Kulübünü kimin yöneteceğine yalnızca ve yalnızca MKE Ankaragücü Spor Kulübü delegeleri karar verebilir, yalnızca onlar görevlendirebilirler! Haksız mıyız?

Tüzük değişikliğine vurgu yaptığınız açıklamanızı olumlu karşılıyor ve camiayı bilinçlendirme adına Genel Kurul öncesi konuyla ilgili daha detaylı açıklama yapmanızı bekliyoruz! Hangi maddelerde değişikliğe gidilecek? “Delegenin bir kısmının taraftardan olmasını istiyorum. Biraz nitelikli delege istiyoruz” derken kastınız nedir? Bir kısım derken hangi kısım? Nitelikli delegeye vurgu yapmışsınız mevcut delegeler sizce nitelikli değiller mi?

Özetle Sayın Başkan MKE Ankaragücü Spor Kulübümüzün denetlenebilir ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi en büyük arzumuzdur. Kimsenin aklında soru işareti kalmadan açıklamanızda gizemli bir şekilde bahsettiğiniz konuları tüm detayları ile kamuoyu ile paylaşmanızı beklemekteyiz.

Tüzük Kongresi sonrası mevzuatlara uygun zaman dilimi içerisinde seçimli olağanüstü Genel Kurul yapmanızı talep ediyor ve hizmet çıtasını daha yükseklere çekmeyi hedefleyen her Ankaragücü gönüllüsünün demokratik ve eşit şartlarda yarışmasını beklemekteyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur
Abidin Doğan
Ankaralı iş insanı, Ankaragücü sevdalısı, Ankaragücü taraftarı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER