© Sporanki 2010

A.Cevat Uğraş yazdı: Futbol borsada değil arsada güzeldir

Anayurt Gazetesi Spor Yazarı A.Cevat Uğraş, güncel bir konu ile ilgili görüşlerini yazdı.

Uğraş, Katar'da oynanmakta olan Dünya Kupası üzerine bir yazı kaleme aldı.

İşte "Futbol borsada değil arsada güzeldir" başlıklı o yazı:

Dünya Kupası heyecanı Katar’da devam ediyor…

Milyonları peşinden sürükleyen meşin yuvarlak Arap yarımadasına yuvarlanınca insanlar da meşin yuvarlağın peşinden katar katar akın etti ellerinde bayrakları, flamaları ve ülkelerinin ulusal renklerinin yer aldığı kostümlerle, sembollerle  ve maskotlarla. Tribünler rengarenk, coşkulu tam bir panayır alanı.

İlki 1930 yılında Uruguay’ya yapılan şampiyona bu yıl 22. kez gerçekleştiriliyor. Dünya Kupası Şampiyonası’nın Katar’a verilmesinin ardından geçen sürede skandalların ardı arkası kesilmedi. Dünya Kupası’nın Katar’a para karşılığı verildiği iddiasından tutun, içki yasağı, yayın yapan Danimarkalı gazetecilere engel ve saldırı, açılış maçında Ekvadorlu oyunculara rüşvet teklifi, taraftar kiralanması ve maçları izlemek için Katar’a gelen futbolseverlere kural listesi gibi kamuoyuna yansıyan birçok iddia tüm dünyada tartışılır hale geldi.

‘Futbol borsada değil arsada güzeldir’ sözü Galatasaray’ın efsane kaptanlarından  ‘Çizgi Metin’ lakaplı Metin Kurt’un milyonlarca insanın futbol zevkinin bir oyun olmaktan çıkıp kapitalist sistemin endüstriyel bir sektörü haline gelmesini net bir şeklide eleştiren ifadedir. Efsane kaptan futbolun güzel bir oyun olarak oynanması için hayatının sonuna kadar mücadele etti.

Dünyada tüm spor faaliyetlerinin bir takvimi vardır. Uluslararası şampiyonalar, özel organizasyonlar hepsi sezonluk bir faaliyet programı dahilinde gerçekleştirilir. Futbolda da tüm ülke liglerinin başlama ve bitiş tarihleri uluslararası şampiyonaların takvimine göre ayarlanır.

FİFA 2022 Dünya Kupası’nın Katar’da oynanması tüm dünyada futbol takvimini alt –üst etti, ülke liglerine Dünya Kupası arası verildi.

Yani futbol paraya kurban edildi…

Türkiye olarak 2022 Dünya Kupası’na katılamadık.

Ancak Süper Lig’de oynayan 19 oyuncu ülke takımlarında oynuyor. Ülkemizde de Süper Lig ve 1. Lig takımları Dünya Kupası arası nedeniyle kimi kamp yapıyor kimi kendi tesislerinde antrenmanlarını sürdürüyor.

Profesyonel bir takım ve oyuncular için maç pratiği çok önemlidir. Bu nedenle takımlar da kamp programlarına hazırlık maçlarını dahil ediyorlar.

Dünya Kupası maçları bitip ligler başlayınca Dünya Kupası’nda oynayan oyuncuların liglerde sergileyeceği performans takımları nasıl etkileyecek hep birlikte göreceğiz. Tüm temennimiz oyuncuların ciddi sakatlıklar yaşamadan takımlarına dönmeleri.

Aksi takdirde takımların da lig performanslarına olumsuz yansımaları olacaktır.

A.Cevat Uğraş

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER