© Sporanki 2010

Ah Türk Telekom ah ! Avrupa'ya 8'li finalde acı veda 82-83

Ah Türk Telekom ah ! Avrupa'ya 8'li finalde acı veda 82-83

FIBA Şampiyonlar Ligi 8'li finalinde Dijon'la karşılaşan temsilcimiz Türk Telekom, ilk yarı iyi başladığı performansını ikinci yarı koruyamadı ve 82-83 yenilerek elendi. Karşılaşmanın galibi Dijon yarı finalde Burgos'un rakibi oldu.

Karşılaşmaya tam konsantre başlayan Telekom yakaladığı 8-0 seriyle ilk dakikalardan üstünlüğü eline aldı. Rakibinin aksine tutuk başlayan Dijon ilk sayılarını 7 dakika kala kaydetti. Baskı karşısında dış hücumlara yönelen Dijon, buradan da skor kaydetmekte zorlandı. Son bölümde arka arkaya rakibine top kaybı yaptıran Telekom farkı açmaya devam etti ve ilk çeyreği 24-18 önde tamamladı.

 

İkinci çeyrekte de dışardan düşük yüzdeyle oynamaya devam eden Dijon, zorlama atışları arka arkaya denemeye devam etti. 08:52 dakika kala Sam Dekker'in serbest atışlarıyla Telekom farkı çift hanelere çıkardı (28-18). Hücumda istediği ritmi yakalamaya başlayan Dijon 10-0 seriyle 05:30 dakika kala skora dengeyi getirdi (31-31). Tyler Ennis arka arkaya topu en doğru kişiyle buluşturarak rakibine hızlı bir cevap verdi. Ters eşlemeleri iyi kullanan Dijon, pota altından skor bulsa da rakibini geçemedi. İlk yarı soyunma odası Türk Telekom 49-46 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyrek karşılıklı dış atışlarla dengeli başladı. Holston ile bu dakikalarda ikinci çeyrekte yakaladığı ritmi tekrar sahaya yansıtan Dijon, 03:39 dakika kala Alingue ile bir kez daha skora denge getirdi (58-58). Savunma konsantrasyonu düşen Telekom bu dakikalarda oyunun kontrolünü kaybetmeye başladı. 02:24 dakika kala Loum'ün üçlüğüyle üstünlüğü eline alan Dijon, kalan dakikalarda da üstünlüğü korudu ve çeyreği 65-62 önde tamamladı.

 Son çeyrekte oyunun kontrolünü de eline almayan Dijon, savunmasını yukarı çekerek kolay sayıya izin vermedi. Bu dakikalarda sahada en çok Sam Dekker'la pota altında mücadele eden Telekom, mücadelesini sürdürdü. Ancak Dijon, 6 dakika kala Holston'un serbest atış sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı.(76-66). Sam Dekker'la iyi bir seri yakalayan Telekom, pota altında savaşını sürdürerek farkın açılmasına izin vermedi. Son bölümde oyuna ağırlığını koyan Tyler Ennis, 01:08 dakika kala farkı 5'e çekti. 30 saniye kala Ennis'le gittiği çizgiden 2/2 ile dönen Telekom skoru 82-83'e getirdi. Molaya giden Dijon, mola dönüşü Holston ile topu kullandı ancak sayıyı bulamadı. 7 saniye kala hücumda son topu kullanamayan Telekom, 82-83 ile FIBA Şampiyon Ligi 8'li finalinden elendi.

Öne çıkanlar...
Türk Telekom: Tyler Ennis 14 sayı-11 asist, Kyler Wiltjer 19 sayı-5 ribaund, Sam Dekker 15 sayı-9 ribaund, Michael Eric 13 sayı-7 ribaund
Dijon: Axel Julien 19 sayı-5 asist, Jaron Jonhson 16 sayı, David Holston 9 sayı-6 asist, Alexandre Chassang 9 sayı-7 ribaund

Haber: Basket faul

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER