© Sporanki 2010

Akçay hocam bu sezon kim küme düşer ?

Akçay hocam bu sezon kim küme düşer ?

Ankaragücü, Beşiktaş’a da yenildi...
Üzülüyoruz... Kahroluyoruz...
Bunca badireden sonra Süper Ligi görüp bir ayağımızın yeniden çukura girmesi acı veriyor. Ama olayın boyutu isyanımızı arttırıyor. Her maçta hakemler tarafından doğranmak içimizi yakıyor.
Çare veya çözüm bulamıyoruz. Kurbanlık koyunun kasap önüne getirildiği gibi maça çıkıyoruz ve doğranıp bir köşeye atılıyoruz.
Her maç ağlıyoruz, sızlanıyoruz.
Yeni hafta başlıyor senaryo değişmiyor.
Geçen hafta bize o kadar kolay çıkan kırmızı kart, aynı hafta başka bir maçta Trabzonsporlu Nwakeme aynı hareketi yapmasına rağmen sarı bile çıkmadı. Peki neden bu çifte standart! Oysa bir kart, bir takımın kaderinin belirlenmesi için o kadar önemli bir etken ki !
Tamam çok bağıran hakemi de etki altına alıyor ve kazanıyor. Futbol düzenimiz maalesef bu !
Ama hakemin adil ve tarafsız olması gerekmiyor mu? Hep çok bağıran mı tutulacak sahada ! O zaman nerede kaldı bunun hakemliği?
Hakemlik zor iş kabul ediyoruz. Ama artık onlara da kolaylıklar sağlanıyor. Sedat’ın pozisyonunu net göremediyseniz, VAR’ı devreye sokun ve kafanızı rahatlatın.
Devre arasında biraz fırça yiyince bu sefer ikinci yarıda tarafsız maç yönetmeye başlıyorsunuz. Ama işin kırılma noktası kaçıyor. Tren de kaçıyor. Ve sonra emekler heba oluyor.
Her şeyi bir tarafa bırakın 6 oyuncu değişiminin yapıldığı 2.devreye 3 dakika uzatma koyuyorsun, 3 dakikalık uzatmanın da 2 dakikası bekleyerek geçiyor ve 3.30 dakika uzatmayla maçı tamamlıyorsun. El İnsaf ve kardeşim !
Şunu da ifade edelim Beşiktaş maçının hakemi Arda Kardeşler, Ankaragüçlü futbolculara çıkarması gereken 3 tane de sarı kartı vermemiştir. Faty’in yaptığı hareket penaltının babası artı sarı kartlık bir pozisyondur. Bunu da kabul ediyorum.
Tabii futbolda en kolay savunma; suçu hakeme atıp kenara çekilmek. Çünkü o işin en kolayı. Hakem bu maçta can alıcı noktayı kaçırdı ve teraziyi rakibe doğru doğrulttu. Bu bir gerçek.
Ama ya biz ne yaptık. Mustafa Reşit Akçay’ın oyun sistemi, oyuncu tercihleri, oyuncu değişiklikleri, maçı okuyamamasına ne diyelim?
Buna nasıl çare bulacağız.
Ya Akçay’ın yaptığı acayip açıklamalara ne diyeceğiz...
Bütün taraftarın içi yanarken basın toplantısındaki o şen şakrak haline ne diyeceğiz...
Pozisyon bile yokken amatörce penaltı yapan Ricardo Faty’ye ne diyeceğiz. Aynı Faty’nin kaçırdığı net gole ne diyebiliriz.
Fırtına gibi lige giriş yapan Saba’nın küstürülmesine ne diyelim ! 2 maçta süper oynayan Alihan Kubalas’ın kesik yemesine ne diyelim !
Lens’in Salı günü sağ bek oynayacağını İstanbul medyası yazmışken, Akçay’ın son dakika da öğrenmesi ve ona göre son anda oyuncu planlaması yapmasına ne diyeceğiz.
Diyecek bir şey yok.
Ankaragücü başkanı Fatih Mert ve yönetimi kulüp yönetimi anlamında gerekeni yapıyorlar. Ama onlar patron ve daha fazlasını yapmalılar. Hocanın yaptığı açıklamalara veya söylemlerine müdehale etmek onların görevi.
Ankaragücü’nün hemen her hafta Akçay’ın yaptığı açıklamalarla küçük düşürülmesine müdehale etmeliler. Müdehale etsinler ki hoca Ankaragücü adına ağzına alırken dikkat etsin. “Ölmüş eşek” muhabbetlerine girmesin.
Ortada Ankaragücü varsa kimse bu yakıştırmayı yapamaz. Yapanı taraftar zaten affetmez, ama tepesine yönetimin direkt çökmesi lazım.
Geçen hafta maçtan sonra küme düşmenin namussuzluk olmadığını söylüyor. Ben hayatımda takım küme düşürdüğü için için namusuzlukla suçlanan hoca görmedim. Gerçekten gören varsa biri söylesin de bileyim. Bizim derdimiz kimsenin onuru, namusu değil. Bu hadsizliği yapmayız. Ama Ankaragücü’nün küme düşmesi bizim için hayatımızı etkileyecek bir durumdur.
Akçay için çiçeklerin, böceklerin, felsefenin, şiirin önemi önemi büyükse, bizim için de Ankaragücü’nün önemi büyüktür.
Kendisi ligden düşme tehlikemizi çok kasmıyor anlaşılan.
“Evime dönerim !” diye düşünüyor olabilir.
Ama biz buradayız ve bu takım bizim için değerli.
Sonuç olarak VAR hiç bir hakemin keyfine göre kullanması için icat edilmedi. VAR futbolda adaletin sağlamlaştırılması için icat edildi. Mustafa Reşit Akçay ile eğer yola devam edilecekse, hocaya şunu sormak lazım. Hoca gönlünden geçen şampiyonu açıkladı. Acaba ligden kim düşecek, o takımları da belirledi mi? Zira başında buluduğu Ankaragücü’nün durumu her geçen hafta daha da zorlaşıyor.
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER