© Sporanki 2010

Amatör kulüpler destek bekliyor

Amatör kulüpler destek bekliyor

Koronavirüsün yayılması tüm dünyada hayatın her alanını olumsuz etkiledi. Korona pandemisi ile mücadele kapsamında uluslararası ve ulusal spor organizasyonları, ulusal ve yerel ligler ertelendi. İnsanlar hayatı eve sığdırdılar. Korona salgını nedeniyle amatör spor kulüpleri de faaliyetlerini durdurdu ve olumsuz yönde etkilendi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu federasyon başkanları ile yaptığı toplantıda spor kulüplerinin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma içerisinde olduklarını ifade etmişti. Bakan Kasapoğlu, federasyon başkanları ile yaptığı video konferansta, liglerin geleceğinden sporcu sağlığı ile ilgili alınması gereken tedbirlere, kulüplerin bu süreçte yaşayacağı finansal sorunlardan, halk sağlığına kadar birçok konuda uyarı ve önerilerde bulundu. Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, amatör spor kulüplerinin de katkı ve desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

 

AMATÖR KULÜPLERİN DESTEĞE İHTİYACI VAR

Başkan Kandazoğlu, amatör futbol ligleri için Türkiye Futbol Federasyonu’nun karar vereceğini söyleyerek; “ Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu Federasyon Başkanları ile yapmış olduğu toplantıda ‘Sporcu veya kulüplerimizin korona virüsle ilgili talepleri nelerdir, ne gibi desteklere ihtiyaçları vardır’ diyerek ayrıntılı bir rapor istemiş olması bizleri mutlu etmiştir. Ayrıca Spor Hizmetleri Genel Müdürümüze ve tüm federasyon başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu zor süreçte spor camiasında en çok amatör spor kulüplerimiz sıkıntı yaşamakta. Hep birlikte destek verelim” dedi.

BAŞKAN YAVAŞ’A AMATÖRLER İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Kandazoğlu, bu sıkıntılı süreçten hep birlikte el birliğiyle sağlıklı bir şekilde kurtulmak için mücadele ettiklerini belirterek, “ İnsan sağlığı her şeyden önemli. İnsanlarımızın bir an önce sağlığına kavuşmalarını temenni ediyorum. Şu süreçte amatör ligler için kararı TFF verecek. Sağlık Kurulunun kararı ile belirlenecek. Şu aşamada öngörülen tarih haziran ayı ilk haftası. Koronavirüsle mücadele devam ediyor. Öncelikle insan sağlığı. Sağlıklı ortama kavuştuktan sonra ligler tekrar başlatılacaktır. Kulüplerimizle görüşüyoruz. Devamlı istişare halindeyiz. Amatör kulüplerimiz sıkıntı yaşıyor. Ligler bitmedi sadece ara verildi. Oyuncular, antrenörler, masörler, sağlıkçılar kulüp bünyesindeler. Amatör kulüplerimiz de zaruri ihtiyaçlarını bir şekilde karşılamak zorundalar. Biz de federasyon olarak kulüplerimize yardım noktasında girişimlerde bulunuyoruz. Bu doğrultuda Mamak Belediyesi, Altındağ Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nden yardım kararları çıktı. Belediye başkanlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Diğer belediyelerimizden de amatör kulüplerimize yardım kararları bekliyoruz. Ayrıca bu sıkıntılı süreçte Ankaralılar için duyarlılık ve hassasiyetle büyük çaba harcayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a da teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan da aynı hassasiyet ve duyarlılığı amatör kulüplere destek için de bekliyoruz ” dedi.

 

FEDAKARLIK VE YARDIMLAŞMA

Kandazoğlu, öncelikle devletin ve sivil toplum kuruluşlarının ayakta kalması gerektiğini ifade ederek, “ Bu süreçten hep birlikte el birliği ile sağlıklı bir şekilde kurtulmak için mücadele ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız, Spor Bakanımız, Spor Hizmetleri Genel Müdürümüze gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu süreçten sayın büyüklerimizin fedakar çalışmaları ile insanlarımızın fedakarlıkları ile hep birlikte yardımlaşarak atlatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

A.Cevat Uğraş / Anayurt Gazetesi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER