© Sporanki 2010

Ankara Demirspor, Kastamonu'da kaleci Emre Selen'le puanı kurtardı

Ankara Demirspor, Kastamonu'da kaleci Emre Selen'le puanı kurtardı

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta zirve mücadelesi veren Ankara Demirspor, GMG Kastamonuspor ile Kastamonu’da oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı. Başkent ekibi bu 1 puanla grupta 2.sıradaki yerini korumayı başardı. Ancak lig lideri Bandırmaspor ile aradaki puan farkı 3’e çıktı.
2.Lig maçlarını izlerken adeta tüylerim diken diken oluyor. Ankaragücü’nü bu ligde 4 sezon çok yakından takip ettim. Futbol kalitesinin hiçbir zaman vasata ulaşmadığı, futbolcuların yatarak, hakemlere itiraz ederek, bir faulün, 1 tacın dakikalar süren muhabbetlerin ardından kullanıldığı bir lig.
Ancak şampiyonluğun en ciddi adayları olan 2.sıradaki Ankara Demirspor ile 3.sırada yer alan Kastamonuspor arasındaki maçı izlerken insan daha derli toplu futbol bekliyor. Çünkü nihayetinde bu 2 takımda grubun güçlü takımları. Kadro kaliteleri de çok daha iyi.
Ancak Kastamonu’da oynanan maçta bizi tatmin edecek futbol izleyemedik. Daha çok beraberliği düşünen Demirspor’du Kastamonuspor ev sahibi olma avantajı ile maçın genelinde oldukça baskılıydı.
Maça Başkent ekibi golle başladı. 5.dakikada Süleyman Güneş sağdan ceza sahasına girdi. Kale içinde iyi pozisyon alan Serdar Eyilik’i gördü. Serdar'da müsait pozisyonda golü yapmakta zorlanmadı.
Oyun tamda Bahaddin Güneş hocanın istediği gibi başlamıştı. Gol gelmiş, ipler Demirspor’un eline geçmişti.
Başkent ekibi oyun disiplinine bağlı kalarak oynuyor. Rakibi mümkün olduğu kadar kalesinden uzak tutmaya çalışıyordu.
Ancak 28. Dakikada gelişen GMG Kastamonuspor atağında, Doğanay ceza sahasına topla buluştu ve eşitliği getiren golü düzgün bir vuruşla attı.
Maçın ilk yarısı bu sonuçla bitti.
İkinci yarıda ev sahibi ekibin üstünlüğü vardı. Ancak günün adamı kaleci Emre Selen’i geçemediler. Kaleci Emre mükemmel bir günündeydi ve özellikle maçın son bölümlerinde çok iyi kurtarışlar yaptı. Tabii uzatma dakikalarında Tahir Babaoğlu müsait pozisyonda golü atsaydı Demirspor, Ankara’ya 3 puanla da dönebilirdi.
Maçta 1 puanı kaleci Emre Selen’e yazabiliriz.
Son 10 dakikayı 10 kişi oynayan Ankara Demirspor kritik maçta aldığı 1 puanla yola devam ediyor. Şampiyonluk çok uzak değil.

ORHAN SAL 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER