© Sporanki 2010

Ankara Demirspor'un eski futbolcularından açıklama

Ankara Demirspor'un eski futbolcularından açıklama

Ankara Demirspor’un ligden çekilme kararına, eski futbolcular feryat ederek karşı çıktı. Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen eski futbolcular ve idareciler, 89 yıllık şanlı bir tarihe sahip olan kulübün kapatılmasının doğru olamayacağını ifade ettiler.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben bir açıklama yapan Ankara Demirspor’da oynamış eski futbolcular ve idareciler Hasan Yalçıntaş, Hüseyin Erkmen, Muammer Özdemir, İsmail Şahan, Nevzat Şuvak, Bahri Yılmaz, İrfan Abazaoğlu, Ertan Abazaoğlu, Faruk Doğan ve Semih Tokatlı, şu ifadelere yer verdiler:
”Aziz Cumhurbaşkanım
Aşağıda imzaları bulunan bizler Ankara Demirspor’un eski futbolcuları ve idarecileriyiz.
Sporun yanı sıra futbolun içinden gelen birisi olarak sessiz feryadımızı en iyi sizin duyacağınızı bildiğimiz için mağduriyetimizin ve yanan canımızın acısını size bildiriyoruz.
Ankara Demirspor, 89 yıllık şanlı mazisinde Türk sporuna büyük katkılar sağlamış ve çok başarılı sporcuları ülkemize kazandırmıştır. Kulübümüzün başarılarını, katkılarını ve memleketimiz ile özdeşleşmiş sporcularımızı siz çok iyi biliyorsunuz. Ve Ankara Demirspor halen ülkemiz sporuna bünyesinde barındırdığı yüzlerce sporcu ile hizmete devam etmektedir.
Ancak…
İkinci Lig Kırmızı grupta Bandırmaspor’un 1 puan gerisinde, fakat kalan maçlara bakıldığında şampiyonluğun en büyük adayı iken, TFF tarafından önce maçların oynanmasına, daha sonra oynanmamasına karar verilerek Lig tescil edilmiş ve kulübümüz mağdur edilerek haksızlığa uğratılmıştır.
Akabinde ise, Ankara Demirspor Kulübü yöneticileri Play-Off maçlarına çıkmama ve profesyonel futbol şubesini kapatma kararı almıştır.
Her iki kararda, son derece yanlış olup, Türk Sporuna ve futboluna büyük zararlar verecektir.
Durumu bilgilerinize sunar, 89 yıllık Ankara Demirspor’un kapatılmaması için ilginizi bekler, saygılar sunarız.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER