© Sporanki 2010

Ankara derbisinde Mamak güldü

TBL 12. hafta açılış mücadelesinde Anadolu Basket'le karşılaşan Mamak Belediyesi ikinci yarı üstünlüğü eline alarak karşılaşmadan 90-79 galibiyetle ayrıldı. Mamak seriyi 4 maça çıkartırken toplamda 7. galibiyetlerini elde ettiler. Anadolu Basket ise 5 galibiyette kaldı.

İlk 5ler:

Anadolu Bssket: Bridgeman-Berent-Clark-Kutay-Recep

Mamak Bld:Mertcan-Watkins-Özgür-Mustafa Baki-Lee

Bridgeman'la iyi başlayan Anadolu Basket'te Clark ve Recep de verdiği skor katkısıyla farkı açtı. Son bölümde boyalı alanda etkili olan Mamak, farkın açılmasını önledi. İlk çeyrek 18-13 Anadolu Basket üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe Mustafa Baki ile iyi başlayan Mamak Belediyesi farkı 1'e düşürdü (18-19). Savunmayı bu dakikalarda yukarı çeken Mamak, Clark'ı iyi savundu, 06.37 dakika kala Arda'nın turnikesiyle üstünlük konuk ekibe geçti (23-22). Anadolu Basket, Kutay ile üstünlüğü geri alsa da Mamak 8-0 seri ile yanıt vermekte gecikmedi. Rakibinin en iyi yaptığı şeylerden olan hızlı hücumlar ve uzun paslarla direkt sayıya gitmelerine izin vermeyen Mamak, Mertcan'ın potaya giderek kaydettiği sayılarla üstünlüğü tekrar eline aldı. İkinci çeyreği 40-37 Mamak önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe Anadolu, Berent ve Clark ikisiliyle başlasa da yayın gerisinden düşük yüzdeli olmaları onların farkı eritmelerine izin vermedi. Mustafa Baki ve Mertcan'la çok etkili olan Mamak, bu dakikalarda oyundaki baskın taraf oldu. Farkı kalan bölümde açarak çeyreği 70-62 önde tamamladı.

 

Son çeyrekte de yakaladığı ritmi sürdüren Mamak 7-0 seriyle farkı çift hanelere açtı. Anadolu Basket, Kutay ve Terik'den basket kaydetse de farkı eritmekte zorlandı. Bu dakikalarda da rakiplerine karşı güçlü silahlarından olan uzak mesafe atışlarını da sayıya çeviremeyen Anadolu, skorun gerisinde kalmaya devam etti. Kalan dakikalarda farklı üstünlüğü koruyan Mamak Belediyesi karşılaşmadan 90-78 galibiyetle ayrıldı.

Öne çıkanlar..

Anadolu Basket: Kutay Akpulat 22 sayı-7 ribaund, Elyjah Clark 20 sayı-5 ribaund-4 asist

Mamak Belediyesi: Mustafa Baki Görür 27 sayı (6/9 üç sayı), 9 ribaund-4 asist, Mertcan Solkol 18 sayı (3/3 iki sayı, 3/5 üç sayı), Anthony Lee 16 sayı-14 ribaund

Haber: Basket faul

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER