© Sporanki 2010

Ankara derbisinden gülen Ormanspor oldu

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) ilk haftasında OGM Ormanspor ile Mamak Belediyesi karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan Ankara derbisinden 66-61’lik sonuçla Ormanspor oldu.

İlk periyoda Ormanspor iyi başladı. Kerem, arka arkaya yaptığı asistlerle takımını öne geçirmede büyük rol oynarken, Mamak'tan ilk basketini 3,5 dakika sonra bulup skoru geldi 6-2’ye getirdi. Ormanspor, Berkay'ın smacıyla ilk 5 dakikayı 10-2 önde geçince Mamak Belediyesi mola aldı. Mamak mola dönüşü aradaki farkı kapatamayınca ilk çeyrek 24-11 Ormanspor üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğin başında Ormanspor üstünlüğünü korurken ilerleyen dakikalarla birlikte Mamak Belediyesi aradaki sayı farkını tek hanelere düşürüp durumu 30-22’ye getirdi. Kalan dakikalarda da yabancılarla farkı eritmeyi sürdüren Mamak, 10 saniye kala TJ Harris'le farkı 1'e indirmesine karşın Ormanspor ilk yarıyı 30-29 önde tamamlayarak soyunma odasına gitti.. İlk yarının skorerleri Ormanspor adına 16 sayıyla Berkay Genç olurken, Mamak Belediyesi'nde ise Comanche 13 ve TJ Harris 12 sayı ile oynadılar.

İkinci yarıya OGM Ormanspor alan savunması ile başladı. Bu çeyrekte yabancı oyuncularının katkısı ile ayakta kalan Mamak farkın açılmasına engel olamadı. Hücumda eli daha geniş olan Ormanspor, zorlanan rakibi karşısında skor bulmaya devam etti ve üçüncü çeyreği altı sayı farkla 52-46 önde kapattı. Bu çeyrekte Ormanspor pota altından sayılar bulurken Mamak Belediyesi ise dış atışlara yönelince farkın açılmasına engel olamadı.

Son çeyrek büyük çekişmeye sahne oldu. Ormanspor aradaki farkın kapanmasına izin vermezken Mamak Belediyesi hızlı hücumlarla sayı kovaladı. Son çeyreğe Mamak tutuk başlarken, Orman yakaladığı seriyle farkı açmayı sürdürdü. Son bölümde tecrübeli oyuncu Melih ile Mamak geri dönse de Ormanspor üstünlüğü bırakmadı ve karşılaşmadan 66-61 galibiyetle ayrıldı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER