© Sporanki 2010

Ankara Kolejli sporcuların başarısı sürüyor

Ted Ankara Koleji'nin sporcuları; okçuluk, tırmanış ve biatlon'da ferdi ve takımlar arasında birincilikler ve şampiyonluklar kazandılar. Sporun her dalında faaliyet gösteren TED Ankara Koleji'nin lise ve ilkokul bölümü öğrencilerinden oluşan takımları geride bıraktığımız hafta bir çok kupa ve madalya elde ettiler. Okçulukta Ankara Koleji Lisesinden Efe Diril Antalya’da düzenlenen Okçuluk “2023 Ulusal Egemenlik Kupası (TSP 2)” yarışmasında; U21 Makaralı Yay Türkiye 2'ncisi olarak gümüş madalyanın sahibi olurken ayrıca U21 Makaralı Yay Milli Takımına da seçildi ve İrlanda’da yapılacak “2023 Dünya Gençlik Şampiyonası”nda ülkemizi temsil edecek. Kolejin Makaralı Yay Erkek takımı da aynı şampiyonada 1'inci olarak Altın madalya alarak Türkiye Şampiyonluğunu elde etti.

 

TIRMANIŞ SPORUNDA BİRİNCİLİKLER

Ankara Dikmen Vadisinde yapılan, Okul Sporları Spor Tırmanış Ankara İl Şampiyonasına katılan Ankara Koleji'nin Lise spor tırmanış takımları, kategorilerinde birincilikleri elde ederek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. Ankara Koleji'nin Genç A erkek takımı Ankara 1'incisi, Genç B kadın takımı Ankara 1'incisi, Genç B erkek takımı Ankara 1'incisi, Genç A karma takım kategorisi Ankara 1'incisi, Genç B karma takım kategorisi Ankara 1'incisi oldu. Birinci olan Kolejliler 1-2 Haziran 2023 günlerinde Balıkesir’de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasında yarışacaklar.

 

BİATLON YARIŞLARINDAN DA MADALYALAR

TED Ankara Kolejinin İlkokul öğrencilerinden oluşan biatlon sporcuları da geride bırakılan hafta tamamlanan Ankara okullar arası biatlon yarışmasında madalyalara adlarını yazdırarak dikkatleri üzerlerine çektiler. İlkokul öğrencilerinden oluşan minik kızlar ve erkekler; Minik A Kızlar'da Serra Yücel Ankara 1'incisi, Minik A Kızlar'da Melike Yücel Ankara 4'üncüsü, Minik A Erkekler'de Ali Kemal Eryaman Ankara 4'üncüsü ve Ecem Deniz Öztürk de Minik B Kızlar Ankara 4'üncü oldu.


Kaynak: Anayurt Gazetesi - https://anayurtgazetesi.com/haber/14906965/ankara-kolejli-sporcularin-basarisi-suruyor

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER