© Sporanki 2010

Ankaragücü Asbaşkanı Soner Kurt: "A takıma çok değerli oyuncular çıkaracağız"

Ankaragücü Asbaşkanı Soner Kurt: "A takıma çok değerli oyuncular çıkaracağız"

SPORANKİ, TANDOĞAN TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ...

https://www.youtube.com/watch?v=f3muk9e79B8

Ankaragücü’nde alt yapıdan sorumlu asbaşkanlarından Soner Kurt, Sporanki yayın yönetmeni Orhan Sal'a özel açıklamalarda bulundu. Alt yapı ile ilgili büyük hedefleri olduğunu söyleyen Kurt şu ifadeleri kullandı.

“Biz yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hepimiz gerçek Ankaragüçlüyüz. O yüzden Tandoğan Tesisleri’nin ve alt yapının önemini çok iyi biliyoruz. İlk göreve başladığımızda direkt olarak Tandoğan Tesisleri’ne geldik. Ancak buradaki görüntü hiç birimizin hoşuna gitmedi. Bu manzarayı gördükten sonra ben buraya çocuğumu göndermezdim” dedi.

Kurt, “O saatten sonra burada ne yapılabiliri düşünmeye başladık ve aramızda bunu değerlendirdik. Çok güzel fikirler ortaya çıktı, işe koyulduk ve çalışmalara başladık. Burada 400 civarında sporcu vardı. İlk planda amacımız sayıyı yüzde yüz arttırmak. Hatta bin öğrenciye çıkarmak istiyoruz. Spor okullarımızı düzene sokmuş durumdayız. İsim hakları konusunda bazı çalışmalar yaptık. Bunu belli bir sisteme soktuk. Burada oyuncu yetiştirirken aynı zamanda kar sağlamak ve kulüp ekonomisine gelir sağlamak noktasında bazı planlamalarımız var. Burada bir kazanç elde edilmeli ki çarklar dönsün. Burada biz hem kulübümüze, hem de ülke futboluna çok güzel oyuncular yetiştireceğimize inanıyoruz. Bunun müjdesini buradan verebiliriz. Dünya da zaten artık futbol ekonomisi küçülüyor. Alt yapılar önem kazanıyor. Dünyanın geldiği noktayı göz önüne aldığımızda biz bunu fırsata çevirebiliriz. Buradan önümüzdeki yıllarda A takımımıza çok değerli oyuncular çıkaracağız. Hedefsiz hiç bir şey olmaz. Bizim de hedefimiz artık budur” dedi.

Ankaragücü’nün birlik ve beraberlikle hedefleri yakalayacağını söyleyen Kurt, “Bugün için yönetim olarak, taraftarımızla, belediyelerimizle bir bütünlük sağladık. Bu bütünlük ile başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Ankaragücü alt yapısında o sıkıntılı dönemler bitti. Burada işini iyi yapan pırıl pırıl bir ekip var. Biz burada çok güzel işler yapacağız. Sahanın bitmesini bekliyoruz. Saha bitince trbün ve soyunma odaları yapılacak. Başka bir güzel projemiz buraya ailelelerin çocuklarını izlerken veya beklerken oturabilecekleri bir kafeterya düşünüyoruz. Buraya ilk geldiğimde velilerimizin dışarılarda soğukta filan beklediklerini gördüm. Beni en rahatsız eden konu o oldu. Ankaragücü’ne bu yakışımıyordu. O yüzden buraya bir kafeterya yapmak düşüncesi oluştu. Onu da inşallah yapacağız. İnsanlar orada oturup çayını kahvesini içip, tostunu yiyip çocuklarını izleyebilecekler. Bunlar bizi son derece mutlu edecek projeler” ifadelerini kullandı.
SPORANKİ ÖZEL...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER