© Sporanki 2010

Ankaragücü buldozer gibi !

 

MKE Ankaragücü Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasında Royal Hastanesi Bandırmaspor’u 1-0 yenip puanını 58’e çıkarırken, hafta sonunda oynanan diğer müsabakalarda alınan sonuçlar, sarı-lacivertli ekibin sahip olduğu avantajlara yenilerinin eklenmesini sağladı.

Maça başlarken, 46 puanla üçüncü basamakta duran Bandırmaspor’un hedefi, zorlu deplasmanda kazanıp, 55 puanlı lider Ankaragücü ile olan puan farkını düşürmek ve zirve mücadelesinde iddiasını güçlendirmekti. Eryaman Stadı’nda seyircisinin de desteğini arkasına alarak müsabakadan 1-0 galip ayrılan Ankaragücü buna izin vermezken, 90 dakikanın sonunda iki takım arasındaki fark 12 puana yükseldi.

 

İLK İKİ TAKIM DİREKT VİZE ALACAK

 

Spor Toto 1. Lig’de ilk iki takım direkt Süper Lig vizesi alacağından, MKE Ankaragücü’nün yanı sıra 55 puanlı Bereket Sigorta Ümraniyespor da bu anlamda büyük bir avantaı barındırıyor. Hafta sonunda oynanan kritik müsabakada, ikinci basamaktaki Bereket Sigorta Ümraniyespor ile Eyüpspor karşı karşıya geldi. Eyüp Stadı’nda oynanan maçtan 1-0’lık galibiyetle ayrılan Bereket Sigorta Ümraniyespor, lideri takibini sürdürerken, ilk iki sırayı zorlamayı hedefleyen rakibinin de hevesini kursağında bıraktı. Bu maçtan çıkan sonuç da Ankaragücü’ne, takipçilerinden biriyle olan puan farkının açılmasına imkan sağladı. Bir maçı eksik olan mor-sarılı ekip, bu yenilgi sonrasında 42 puanda kaldı.

Ankaragücü ile Bereket Sigorta Ümraniyespor’un liderlik için birbiriyle yarıştığı dönemlerde uzun süre ligi üçüncü basamakta götüren ancak son dönemde büyük düşüş yaşayan BB Erzurumspor, iç sahadaki Ankaragücü yenilgisinden sonra deplasmanda Altınordu’ya da kaybedip, yarışta çok geride kaldı. Erkan Sözeri’nin ardından takımın başına getirdiği Teknik Direktör Yücel İldiz ile de yollarını ayıran mavi-beyazlılar, 44 puanla 5. sıraya kadar geriledi.

 

İKİLİ AVERAJ ÜSTÜNLÜĞÜ BAŞKENTTE

 

Play-off barajı içinde olan ve ilk iki sıradaki Ankaragücü ile Ümraniyespor’a puan olarak biraz daha yakınlaşma ihtimali bulunan takım İstanbulspor konumunda. Son maçında Tuzlaspor’u deplasmanda 2-0 yenen ve 46 puanla 4. basamakta duran sarı-siyahlıların bir maçı eksik.

Ankaragücü, geride kalan süreçte rakipleriyle oynadığı maçlarda ikili averaj konusunda da bir adım önde. Sarı-lacivertliler, BB Erzurumspor’u iki maçta (2-1 ve 1-0), Royal Hastanesi Bandırmaspor’u (2-1 ve 1-0) yenmeyi başardı. Bu değerlendirmede, İstanbulspor ile olan rekabette eşitlik söz konusu. Ankaragücü, ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı maçta İstanbulspor’u 1-0 yenerken, sezonun ikinci devresinde Başkentte karşılaştığı rakibine 1-0 yenildi. Sarı-lacivertliler henüz ikinci maçlarını oynamıdığı rakiplerinden Bereket Sigorta Ümraniyespor’u, kendi sahasında 3-0 yendi. Başkent temsilcisi, Eyüpspor’a ise deplasmanda 2-0 kaybetti.

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasını bay geçerken, Ankara Keçiörengücü, deplasmanda oynadığı karşılaşmada Kocaelispor’a 1-0 yenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER