© Sporanki 2010

Ankaragücü camiası pisi pisine kaçan fırsatlara yanıyor

Ankaragücü camiası pisi pisine kaçan fırsatlara yanıyor

Ankaragücü camiası küme düşmenin verdiği üzüntüyü yaşarken; üzüntü Süper Lig’in 34.Haftasının ardından alınan sonuçlarla daha da katlandı.

Başkent ekibinin ligin 33.Haftası’nda oynadığı Antalyaspor maçında çok büyük bir şansı da tepmiş olduğu görüldü.

Antalyaspor’a yenilerek 29 puanda kalan sarı – lacivertliler son hafta deplasmanda oynayacağı Denizlispor maçına prestij mücadelesi vermek için çıktılar. Ancak ligin son haftasında alınan sonuçların ardından Antalyaspor maçında kaybedilen 3 puanın değeri ortaya çıktı.

Ankaragücü son hafta Denizlispor’u 1-0 yenerek puanını 32’ye çıkardı. Denizlispor ise 35 puanda kaldı. Oysa Ankaragücü, Antalyaspor’u mağlup etseydi, ikili averajla aynı puanda olacağı Denizlispor’un üzerine çıkacaktı.

Ayrıca son hafta oynanan maçlarda Kayserispor kendi evinde Trabzonspor’a, Yeni Malatyaspor’da yine kendi evinde Gaziantep FK’ya mağlup olmuş ve her 2 takımda 32 puanda kalmışlardı.

Yani üçlü/dörtlü averajın devreye girmeyip ikili averajın devreye sokulduğu bir puan cetvelinde Ankaragücü alt tarafa Denizlispor, Kayserispor ve Malatyaspor gibi 3 takımı almayı başarmış olacaktı.

Öte yandan küme düşme korkusunu yakından hisseden Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Konyaspor’da son hafta maçlarını kaybederek mevcut puanlarında sezonu tamamladılar.

Ankaragücü için bu kadar olumlu sonucun görüldüğü hafta da sarı - lacivertli taraftarlar hem Antalyaspor maçına, hem de geçmiş haftalarda pisi pisine kaybedilen puanlara yandılar.

Bilindiği gibi Başkent ekibi bu sezon büyük bir hakem mağduriyeti yaşamasının yanısıra, Kayserispor, Konyaspor, Gaziantep FK ve Antalyaspor takımlarına Başkent’te uzatma bölümlerinde yediği gollerle puan vermişti.

SPORANKİ ÖZEL...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER