© Sporanki 2010

Ankaragücü devam dedi...

Ankaragücü devam dedi...

Bir Korona virüs eksikti. Hayatın her alanını etkilediği gibi futbol dünyasını da felce uğratmış durumda. Maçlar seyircisiz oynanıyor. Stadyumlar adeta cenaze evi gibi... En olumsuz etkilenecek kulüplerin başında Ankaragücü geliyor. Ankaragücü taraftarı maçın içinde... Her sene sil baştan yeni bir kadro kuruluyor. O yeni oyuncular sahada aynı karakteri yansıtıyor. Tribünlerden saha akan bir enerji var çünkü. Liglere ara verilmezse Ankaragücü bu destekten mahrum kalacak.

 Ligde kalma yarışının içinde kalabilmek için Ankaragücü’nün Rizespor maçını kazanması gerekiyordu. Böyle bir maça Mustafa Reşit Akçay orta sahanın ortasında Lukasik, Sedat, Faty ile, yani üç ön libero ile çıktı. Beşiktaş maçındaki oyundan memnun olsa gerek, kadroyu bozmak istememiş. Ancak Rizespor maçı ile Beşiktaş maçının dinamikleri çok farklı. Rizespor maçında golü arayan takım siz olacaksınız. Hücum hattında yaratıcı olmanız lazım. Saba’yı kenarda tutmak yerine Gersonu forvet arkasına çekip orta sahanın top tutma kapasitesini artırmak akla yakın bir tercih olurdu. Hocanın tercih ettiği ilk onbir bende hayal kırıklığı yarattı.

 Yanlış kadroya rağmen Ankaragücü maça adeta 2-0 önde başladı. İki köşe vuruşundan gelen iki gol Ankaragücü’nü rahatlattı. Hatta üçüncü golün gelebileceği pozisyonlar oldu. Ancak oyunda üstünlük Rizespor’a geçti. Ankaragüçlü oyuncular pas yapmak yerine topu her aldıklarında uzun pas yapmayı denediler. Top tutmak, pas yapmak için top tekniği yüksek oyuncuların sahada olması gerekir. Rizespor son haftalarda oyuna hükmedemeyen bir takım görünümündeydi. Hocanın tercihleri Rizespor’a oyununun hakimiyetini teslim etti. İlk yarının sonlarında Rizespor’un bulduğu gol Ankaragücü’nü telaşlı bir oyuna itti.

 İkinci yarını başında beklediğimiz oyuncu değişikleri gelmedi. Mustafa Reşit Akçay seyretmeye devam etti. Kaleci Fredrich’in kurtarışları skoru tuttu. 67. dakikada çok talihsiz bir olay yaşandı. Yüzüne aldığı kafa darbesi ile Sedat sakatlandı. Elmacık ve yüz kemiğinin kırıldığını sonradan öğrendik. Sarı ve kırmızı kartlar sporcu sağlığını korumak için var ise bu pozisyon nasıl sarı kart ile geçiştirilir ve kamuoyunda konuşulmaz anlamıyorum. Rakibin yüzüne eliniz dokunsa sarı kart, resmen Diomande kafa atıyor ve rakibinin iki kemiğini kırıyor, gene sarı kart...

 Reşit Hoca’nın yapması gereken değişikliği rakip oyuncu yaptı ve sakatlanan Sedat’ın yerine Scarione oyuna girdi. Ankaragücü’nün orta sahası daha dengeli bir dizilime geçti. Rizespor ataklarının hızı kesildi. Burada sorun Sedat’ın ya da yanında oynayan arkadaşlarının kötü performans göstermesi değil, aynı özelliklere sahip üç oyuncunun yan yana oynatılması. Scarione Sedat kadar mücadele etmese de topun daha fazla Ankaragücü’nde kalması sağladı. Bir de mükemmel gol pası attı. İptal edilen golünden önce de faul yoktu. Hakemler Ankara takımlarının maçlarında çok rahat düdükler çalmaya devam ediyorlar. Başkentin takımları sahipsiz olduğundan çaldıkları düdüklerin ve puanların hesabı sorulmuyor.

 Sonradan Michalak’ın yerine Saba oyuna girdi. Skor avantajı Ankaragücü’ne geçtiğinde Saba’nın oyunda olması gerekir. Zira ani ataklarda çok etkili bir kanat oyuncusu. Ancak Reşit Hoca zorunlu değişiklik olmasaydı golü yiyene kadar bekleme eğilimindeydi.

 Oyuncu performanslarına baktığımızda sol bek Atilla Turan ve kaleci Fredrich’in çok iyi maç çıkardıklarını ve öne çıktıklarını söyleyebiliriz. Orgill adeta sahada yoktu. Michalak’ın son vuruşları iyi değil. Bu maçta da verimli değildi. Gerson attığı gol dışında çok etkili olamadı. Sürekli rakip oyuncularla karşı karşıya kalan Kitsiou, Kulusiç ve Pazdan iyi maç çıkardılar. Lukasik ve Faty sadece mücadele ettiler.

 Çok değerli bir galibiyet alan Ankaragücü belli ki son haftaya kadar direnecek. Ancak oynadığı oyuna bakınca endişelenmemek mümkün değil. Mustafa Reşit Akçay, kazandığı Fenerbahçe maçının taktiği ile önümüzdeki maçları oynarsa bu iş zor. Fenerbahçe’nin düşme hattındaki takımlara sürekli yenilmesi ligde kalma puanını yukarı çekmiş durumda. Artık her maç final. Rakiplerin çok iyi analiz edilip her maça farklı bir taktik ile çıkmak gerekir. Elinde çekici olan adamın her sorunu çivi çakmak olarak algılaması gibi her maçta geriye yaslanarak ligde kalınmaz. Bu haftadan itibaren liglerin erteleneceğini tahmin ediyorum. Aksi halde seyircisiz oynanan maçlar futbolseverleri futboldan soğutacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER