© Sporanki 2010

Ankaragücü futbol okullarında büyük tehlike!

Altyapının temel taşı olan futbol okulları kapanma tehlikesiyle baş başa kaldı.

U8'den U13'e kadar bütün yaş gruplarına sayısız oyuncu veren Ankaragücü futbol okulları, Ankaragücü Yönetiminin ağır talepleri karşısında kapanma tehlikesi yaşıyor. Futbol okullarının bu ağır talepleri karşılayamayacağı için başka kulüplerin futbol okullarına dönüştürülme riski oluşmuş durumda.

Ankaragücü Yönetimi, Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir model yaratıp, maddi yükümlülüklerle futbol okullarını adeta bırakmaya zorluyor. Ankaragücü yönetimi, spor okulları yetkililerinden hem katılım payı, hem kar payı istedikleri öğrenildi.

Geçen sezon, alt yapıya bir çok oyuncu kazandıran futbol okulları, aynı sistemle devam etmek için yönetimden  herkesle görüşmeler gerçekleştirdi.

Ancak futbol okulu yetkilileri, bütün kapıların yüzlerine kapandığını ifade ettiler.

Futbol okulu yetkilileri, şampiyonluğa oynayan, büyük bütçeli İstanbul takımlarında bile bu kadar maddi yükümlülükler olmadığını ve kendilerinin adeta bırakmaya teşfik edildiklerini belirttiler

Ankaragücü yönetim bu ağır şartlarda ısrar ederse; hem futbol okullarının sayısının azalmasına hem de özkaynak'tan gelecek oyuncuların başka kulüplere gitmesine neden olabiliecek.

21 Futbol okulu adına açıklama yapan yetkililer, “geçen sene başarılı bir sezon geçiren altyapı antrenörlerinin  işine son verilmesinden sonra özkaynağımız olan futbol okullarıyla da kopma noktasına gelindi. Yönetim ne yapmak istiyor kimse anlamış değil. Futbol okulları her türlü adımı attı ama, Ankaragücü yönetimi futbol okullarının hiçbir isteğine olumlu cevap vermiyor. Gidişat o ki ileri ki yıllarda altyapıya oyuncu bulmak çok zor hale gelecek” şeklinde konuştular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER