© Sporanki 2010

Ankaragücü, geçen sezonun rövanşını almak için sahaya çıkacak

Süper Lig'in 18. haftasında MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir karşılaşacak.

Eryaman Stadyumu'nda oynanacak olan maç saat 16:00'da başlayacak karşılaşmada Tugay Kaan Numanoğlu düdük çalacak.

Süper Lig'de oynadığı 16 karşılaşmada 4 galibiyet ve 3 beraberlik alan Ankaragücü, 9 kez rakiplerine mağlup oldu. Başkent ekibi, 15 puan topladı. 

Son şampiyon Medipol Başakşehir, geride kalan 16 maçında 5 kez rakiplerini mağlup ederken, 4 kez de sahadan bir puanla ayrıldı. Lacivert-turunculular, elde ettiği 19 puan ile 15. sırada konumlandı.

İki takım arasında geçen sezon Ankara'da oynanan maç tartışmalı geçmişti. Ankaragücü 1-0 önde götürdüğü maçta 2.golü de bulmuş, ancak nizami golü hakem Hüseyin Göçek iptal etmişti. Başkent ekibi bir nevi o maçın rövanşını da almaya çalışacak. 

Ankaragücü yeni bir seri peşinde

Sezona kötü sonuçlarla giriş yapan ve ilk 9 maçını kazanamayan Ankaragücü, Mustafa Dalcı ile çıkışa geçti. Önce Konyaspor ve Hatayspor, ardından Denizlispor ve Yeni Malatyaspor galibiyetleriyle 2 kez ikişer maçlık seri yakalayan Ankaragücü, geçtiğimiz hafta Gaziantep deplasmanından eli boş dönmüştü. Sarı-lacivertli ekip, Medipol Başakşehir'i devirerek düşme hattından uzaklaşmak ve yeni bir galibiyet serisine başlamak istiyor. Başkent ekibinde Pazdan, Ender, Kitsiou, Alper Potuk yok. 

Medipol Başakşehir'de aşil tendonu kopan Martin Skrtel ile tedavileri süren Junior Caiçara ve Bolingoli, MKE Ankaragücü'ne karşı forma giyemeyecek.

Turuncu-lacivertli ekipte tedavisi süren kaleci Mert Günok'un da bu maçta forma giymesi beklenmiyor.

Başakşehir'de kart cezası biten Brezilyalı sağ bek Rafael ise bu mücadelede takımındaki yerini alabilecek.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER