© Sporanki 2010

Ankaragücü için önümüzdeki hafta çok hareketli geçecek

Ankaragücü için önümüzdeki hafta çok hareketli geçecek

Maçtan önce Elazığ merkezli depremden dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar. Devletimiz büyük. İnşallah yaralar tez zamanda sarılacaktır. Ülkemize geçmiş olsun.
Gelelim Cüneyt Çakır’a. Bu adam Süper Ligde yönettiği her Ankaragücü maçında doğrudan arıza yapan bir hakem. Umursamıyor, takımın kaderiyle oynuyor. Alehte kararları o kadar rahat veriyor ki hayretler içinde izliyorum. Pazdan’ın penaltısı bana göre penaltı değil. Cebrail’e de kırmızı çıkması hata. Laubalice bir kırmızı. Sıkıyorsa Beşiktaş’tan öyle bir oyuncu at da göreyim ! Orgill’in eline çarptı diyerek verdiği sonradan iptal edilen penaltı da komik. Görmeden penaltı çalıp sarı kart gösteriyor. Pazdan’ın pozisyonuna o kadar inceledikten sonra penaltı vermesine de “İnsaf !” diyorum.
Tabii hakemin kötü yönetimi Ankaragücü’nün kötü futbol oynadığı gerçeğini değiştirmez.
Ankaragücü ideal 11’iyle klasik kötü futbol oynadığı bir maç daha oynadı.
Oysa karşısında deplasmanda oynasan bile 3 puan almaya o kadar müsait bir takım vardı ki. Kayserispor sanki bir toplama takım havası veriyordu. Ev sahibi olmaları nedeniyle ve 2.yarıda Ankaragücü’nün 10 kişi kalmasıyla baskılı oynadıkları bölümler oldu. Bu da doğaldı zaten.
Ankaragücü yine galibiyete hasret kaldı. Ancak böyle bir hakemle, 10 kişi kaldığı maçtan puanla dönmesi bile başarıydı.
Her seferinde kalite farkından bahsediyoruz. Buna beceriksizliği de eklemek istiyorum. Maçın başı Orgill rakip ceza sahası içinde şut çekeceğine topu 1 metre sağa sürüp vursa veya Canteros 6 pastan topu havaya dikmese şimdi acaba neler konuşuyor olurduk.
Orta sahadaki vasatlık nedeniyle rakibin yine çok rahat bir şekilde ceza sahamıza girdiği bir maç oldu. Çok övdüğümüz savunma dahil herkes formsuzdu. İşte biraz Kitsiou öne çıkan isim oldu.
Önümüzdeki hafta çok şeylere gebe. CAS’tan iyi haber geldi. Transfer yapma konusunda bir engel kalmadı. Bazı dosyalar FİFA’da bekliyor. Ama paraları yatırılırsa bu dosyalar sorun yaratmıyor. Ankaragücü Kulübü transfer yasağını bir daha gelmemek suretiyle kaldırabilir. Çünkü çok akılcı hamleler yapıldı.
Dediğimiz gibi önümüzdeki hafta inanılmaz bir trafik olabilir. 5-6 hatta 7 oyuncu imza atabilir. Kasımpaşa maçına çok farklı bir takım çıkabilir. Takımdaki kalitesizlik bir anda kaliteye dönüşebilir. Eğer her şey istendiği gibi giderse; 2 ön libero, 2 kanat 10 numara ve santrfor alınmalı.
Ligde aslında 13 haftadır kazanılmamasına rağmen dengeler halen eşit. Halen her şeye rağmen büyük şansımız var.
Kayserispor bu beraberlikle şansını azalttı. Kasımpaşa kafa olarak bitmiş durumda. Bu hafta da Ankara’ya çok önemli eksiklerle gelecekler. Kazanırsak üst gruba da yaklaşırız.
Ancak hakem sıkıntısı çözülmeli. İnanılmaz bir şekilde Ankaragücü’nün üzerine oynuyorlar. Rahat rahat hakkımızı çalıyorlar. Biraz lobi faaliyetleri yürütülmeli. Böyle olmaz!
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER