© Sporanki 2010

Ankaragücü - Kayserispor maçı öncesi rakamlara yansıyanlar

Ankaragücü - Kayserispor maçı öncesi rakamlara yansıyanlar

Kayserispor'u konuk ettiği son beş Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Ankaragücü (2G 2B), o maçta rakibine karşı en farklı iç saha yenilgisini almıştı (Nisan 2012'de 0-5).

Ankaragücü ile oynadığı son dört Süper Lig maçını kazanamayan Kayserispor (2B 2M), daha öncesinde üç maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı.

İlk hafta maçında BB Erzurumspor'a evinde yenilen Ankaragücü, 2011/12'den bu yana sezonun ilk iki iç saha maçını kaybetmiyor.

Deplasmanda oynadığı son 16 Süper Lig maçının 14'ünü kaybeden Kayserispor (2G), iki galibiyetini gol yemediği iki karşılaşmada aldı.

Geçen sezondan bu yana Süper Lig'de yer alan takımlar arasında iç sahada en az puan toplayan ekip Ankaragücü (16 puan; 4G 4B 10M).

Süper Lig'in ilk üç haftasında henüz bay geçmeyen takımlar arasında çektiği şutların en az bölümünde isabet bulan takım Kayserispor (; 5/28).

Bu sezon Süper Lig'de pas isabet yüzdesi en düşük takım olan Ankaragücü (%69), geçen sezonu da bu alanda son sırada tamamlamıştı (%73.8).

Ankaragücü formasıyla çıktığı ilk iç saha maçında gol atan Jonathan Bolingi, lig kariyerinde Eylül 2017'den (Belçika Ligi'nde Mouscron formasıyla) bu yana üst üste iki iç saha karşılaşmasında fileleri havalandıramıyor.

Süper Lig'in ilk üç haftasında en fazla kurtarış yapan kaleci, Kayserispor forması giyen Silviu Lung Jr. (14).

Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa'nın Süper Lig kariyerinde mağlubiyet almadan en fazla konuk ettiği rakibi Kayserispor (3G 1B).

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER