© Sporanki 2010

Ankaragücü lige veda etti

Süper Lig’in 41. haftasında ligde kalma mücadelesi veren iki ekip karşı karşıya geldi. Kasımpaşa evinde Ankaragücü’nü 3-1 ile geçmeyi başardı. Ankara ekibi bu sonuçla TFF 1.Lig'e düştü

Kasımpaşa’yı galibiyete götüren golleri 9. dakikada penaltıdan Florent Hadergjonaj, 13. dakikada Anıl Koç ve 90'da Mehmet Fevzi Yıldırım kaydetti. Ankara temsilcisinin golü 85'te Badji'den geldi.

Bu sonuçla, 38 puanda kalan MKE Ankaragücü'nün sezonun bitimine bir hafta kala küme düşmesi kesinleşti.

Ankaragücü son haftaya girilirken Kayserispor ve Gençlerbirliği'ne göre 2 ve 3'lü averajda daha kötü durumda olduğu için Süper Lig'den düşmüş oldu.

Süper Lig’in 41. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’ya 3-1 yenilen MKE Ankaragücü’nün bitime bir hafta kala küme düşmesi kesinleşti. Gençlerbirliği ise sahasında 2-0 geriye düştüğü maçta Göztepe ’yi 5-3 mağlup etti. Rumen futbolcu Bogdan Stancu’nun üç gol atarak yıldızlaştığı maçtan galibiyetle ayrılan kırmızı-siyahlılar, son haftaya umutlu girdi.

Gençlerbirliği son hafta deplasmanda Trabzonspor ’u yenerse puanını 41’e çıkaracak. Hes Kablo Kayserispor’un da son maçında Fenerbahçe ’ye yenilmesi durumunda puanlar eşitlenecek.

Gençlerbirliği, ikili averajda Hes Kablo Kayserispor’a karşı üstün durumda. Rakibini Ankara’da 3-2 mağlup eden Gençlerbirliği, Kayseri’de oynanan maçtan ise 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Son hafta Kayserispor yenilir, Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü kazanırsa üçlü averaj devreye girecek. Kayserispor, Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü’nün kendi aralarında oynadıkları maçlar dikkate aldığında üç takımın 5 puanı buluyor, averajda da eşitlik söz konusu.

Bu durumda 3 takım arasındaki maçlarda 7 golle en çok golü atan Gençlerbirliği, kümede kalacak.

5.VEDA

Süper Lig'in 41. haftasındaki Kasımpaşa maçına galibiyet hedefiyle çıkan MKE Ankaragücü, ilk yarısını 2-0 geride kapattığı mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla MKE Ankaragücü'nün ikili ve üçlü averaj durumlarında ligde kalma şansı kalmadı.

Bu sezon 52. kez Süper Lig'de mücadele eden sarı-lacivertli ekip, 5. defa küme düştü.

MKE Ankaragücü, 1967-1968, 1975-1976, 1977-1978 ve 2011-2012 sezonlarında da küme düşmüştü.

Başkent ekibi, geçen sezon Süper Lig'i son sırada tamamlamış, salgın nedeniyle TFF kararıyla küme düşme kaldırılınca bu sezon da en üst ligde mücadele etmeye devam etmişti.

 Son 5 maçını kaybetti

Sarı-lacivertli ekibi bu sezon Fuat Çapa, Mustafa Dalcı ve Hikmet Karaman çalıştırdı.

Teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde önce iyi bir hava yakalayarak çıkışa geçen başkent ekibi, başarılı performansını son haftalara yansıtamadı.

Takımın başına 25. haftada geçen Karaman yönetiminde ilk 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan MKE Ankaragücü, bu süreçte 20. sıradan 13. basamağa kadar yükselmeyi başardı.

Ancak oynadığı son 5 maçı kaybeden, son 7 haftada sadece 2 puan alabilen sarı-lacivertli ekip, bitime bir hafta kala küme düştü.

MKE Ankaragücü, son üç sezondur yer aldığı Süper Lig'e, Aytemiz Alanyaspor maçıyla veda edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER