© Sporanki 2010

Ankaragücü mucizesi

Ankaragücü mucizesi

Kısa bir geçmişe bakalım.
Ankaragücü’nde Fatih Mert ve yönetimi göreve geldiğinde puan silme cezaları kapıdaydı, içerideki futbolcuların alacakları ödenmiyordu, personelin maaşları çok gecikmeli ödeniyordu. Yüklü miktarda krediler çekilmiş ödemeler yapılmamıştı. Gelirler temlikliydi. Transfer yasağının kaldırılması ile ilgili en ufak bir umut yoktu. FİFA’da ve TFF’de inanılmaz yüklü dosyalar Ankaragücü’nü bekliyordu. Camia olarak büyük bir bölünmüşlük söz konusuydu. Bırakın küme düşmeyi filan MKE Ankaragücü Kulübünün geleceğinden korku duyuyorduk.
Hemen aklıma Galatasaray maçında Stelios Kitsiou’nun uzatma bölümünde attığı ve maçı 2-2’ye taşıyan gol geldi.
Gol olduğunda “bütün camia şimdi ne kadar mutludur” diye düşündüm. Ama benim aklıma hemen bu sıkıntılar geldi ve içim daralmıştı. Mucize sonucun tadını bile çıkaramamıştım.
NEREDEN NEREYE?
Ve tabii kongre sonrasında yaşananlar.
Gerçekten şu an gelinen nokta bir “Ankaragücü mucizesidir...”
Futbolculara ödemelerin yapılması filan, şu an Ankaragücü’nün transfer yasağını kaldırmasının yanında gerçekten çok ufak icraat kalır. Bu yasağı kaldırmak öyle herkesin yapabileceği bir iş değildir.
Ankaragücü yönetimi şu transfer yasağı sürecinde çok ketum davrandı. Bu konuda taraftarlar başkana ve yöneticilere çok kızdılar. Gecikmeden dolayı sinir krizleri geçiren oldu. Ama öyle yürütülmesi gereken bir süreçti bu. Ketum olmak gerekiyordu. Çünkü bazı konuların deşifre olması kulübün zararına olacaktı. Bir oyuncudan yaşanan sıkıntılar yüzünde 1 yıllık transfer yasağı gelmişti. Ve bunun düzeltilmesi için farklı yöntemler kullanılmalıydı. Bunlar yapılırken diğer yandan da SSK ve vergi borçları yapılandırılmalıydı, başka sorunlu dosyalar çözülmeliydi, para bulunmalıydı, diplomasi yürütülmeliydi, resmi yazışmalar yapılmalıydı, ikili ilişkiler devreye sokulmalıydı olmalıydı, yapılmalıydı, edilmeliydi...
Yani insan üstü bir çalışmanın ardından şahsi gelirleri veya mülklerine bile teminat gösterme riskini de göz önüne alan yönetim kurulu üyelerinin bir kısmı bu işleri çözdüler ve yasağı kaldırdılar.
Bu arada Tandoğan’ı; Büyükşehir, Mamak ve Altındağ Belediyelerinin desteğiyle yeniden yapılandırmaya başladılar.Futbolcuların paraları ödendi, personelin maaşları düzenli ödenmeye başladı.
Ankaragücü’nde şu gün yaşananlar tam anlamıyla bir “Ankaragücü Mucizesi” dir.
Bunun için başta Faruk Koca ve Fatih Mert olmak üzere tüm Ankaragücü yönetimini alkışlıyorum ve kutluyorum. Tabii bu dağ gibi sorunları devirmek parayla ilişkili. Para gelirse iş çözülüyor. Ama gelen parayı doğru kullanmakta sorunu çözmek kadar önemli. İşte bu yönetim de bunu başardı. 
Şimdi artık iş sahaya kalmış durumda.
Masa başında mucize gerçekleşti.
Bu sezon için mucize sahada da gerçekleşirse Ankaragücü ilerleyen dönemlerde şampiyonluk yolunu açabilir.
Şimdi destek vakti.
Hep beraber Eryaman’a akma vakti.
Haydi Güçlüler...
Ankaragücü daha önce başardı.
Bir daha başarmalı..
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER