© Sporanki 2010

Ankaragücü'nde hangi futbolcu nasıl oynadı ?

Ankaragücü'nde hangi futbolcu nasıl oynadı ?

Süper Lig’in 22. haftasında Fenerbahçe’yi, Eryaman Stadı’nda 2-1 yenen Ankaragücü, puanını 20 yapıp, maç fazlasıyla tehlike hattının üzerine çıktı.

Transfer yasağını kaldırdıktan sonra kadrosunu yeni isimlerle güçlendiren sarı-lacivertliler, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde çıktığı üçüncü maçta 7 puan aldı ve sezonda ilk kez üst üste iki maç kazandı. Ligin ilk yarısında oynanan derbi müsabakasının ardından Başkent’te seyircisi önünde galibiyet sevinci yaşayamayan Ankaragücü, bu hasrete son verdi.

Ligin ilk 19 haftasında 2 galibiyet, 7 beraberlik, 10 yenilgisi bulunan MKE Ankaragücü, Akçay yönetimindeki ilk maçından beraberlik, son iki karşılaşmasından da 3’er puanla ayrıldı. Başkent ekibi böylece son 2 maçında, ilk 20 haftadaki galibiyet sayısına ulaştı.

CAN SUYUNA İHTİYACIMIZ VARDI

 Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, can suyuna ihtiyacı olan bir takım olduklarını belirtip, şöyle konuştu:

“Gelecekle ilgili güzel şeyler, öğretiler, öz güven bırakan bir maç oldu. Rakibin arkada bıraktığı boşlukları iyi kullanmaya çalıştık. Maç boyunca dikkatimiz yüksekti. Büyük takıma karşı üstünlük sağlamak da kolay bir iş değildi. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Zaman zaman topu rakibe vererek, oynamalarına müsaade ettik. Bu, rakibin arkasındaki alanlara hızlı hareket edebilmemiz için gerekli olan koşullardan biriydi.”

PUAN BARAJI YÜKSELECEK GİBİ

“Baraj yükseldi gibi geliyor. 35 olarak düşündüğümüz baraj 37-38’e çıkabilir. Akıllı gideceğiz, ayaklarımız yere basacak. F.Bahçe’yi yendik ama aklımız kaybolmayacak. Ligde kalmak için elimizden geleni yapacağız. Orgill ve Scarione sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Bu maçta riske etmedik. Onlara ihtiyacımız var. Yerine oynayanlar çok özverili oynadı.”

GÜZEL ŞEYLERİN PEŞİNDEN GİDELİM

Akçay, maçtan önce Trabzonspor’la ilgili yaptığı açıklama ile ilgili de, şunları söyledi:

“(Ersun Yanal) ‘Bunlar olabilir.’ dedi. Sağ olsun çok nazikti. Meslektaş olarak birbirimizi anladığımızı fark ettik, sarıldık. Mevlana’nın güzel bir sözüyle bu konuyu kapatmak istiyorum; Her gün bir yerden göçmek ne iyi. Her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş. Dün dündü cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Türk futbolu için de yeni şeyler söylememiz gerekiyor. Bazı şeyleri çok provoke etmeden güzel şeylerin peşine gitmemiz gerekiyor. Ben ajandası olan bir adam değilim.”

SAHADA NELER OLDU:

Ricardo: Arkadaşları ile iletişiminin iyi olduğu bir maç çıkardı. Ozan’ın yakın mesafeden attığı şuttaki kurtarışı kritikti. Ceza alanı içine hakim bir görüntü verdi.

Kitsiou: Yüksek bir enerjiyle sahadaydı. Hücuma çok fazla çıkmadı ancak savunmada dinamik ve çalışkandı. İlk toplara müdahale edip, rakiplerinin yüzünü kaleye döndürmedi.

 Kulusiç: Dikkatli, soğukkanlı ve risk almadan oynadı. Temposunu maçın geneline iyi yaydı. Vedat Muriç’in etki alanını ve koşu yollarını, Alihan ile birlikte iyi kapattı.

Alihan: Maç boyunca hem Muriç hem de tehlikeli bölgelere ataklar geliştiren rakiplerine karşı iyi direnç gösterdi. Yüksek toplarda etkiliydi. Hızının avantajlarını yerinde kullandı.

Pinto: Hem hücum hem de savunmada görevlerini eksiksiz yerine getirdi. Baskı altında kalsa bile topu saklama ve doğru arkadaşına pas uzatmada bildik başarısını yine tekrarladı.

Lobzhanidze: Kitsiou ile iyi anlaştı. Sürati ve etkili bindirmeleri ile rakip savunmanın sol kanadını perişan etti. Fizik gücü yükseldikçe daha verimli olacağını ortaya koydu.

Sedat: Fenerbahçe’nin orta alandaki kilit isimlerinden Gustavo’nun başından bir an olsun ayrılmadı. Oyunda kaldığı sürüce, tecrübeli futbolcunun oyunun içine girmesine hiç izin vermedi.

Lukasik: Orta sahanın en ağır yüklerinden birini çeken isimdi. Hem top kazanmak için çok çabaladı hem de Kruse’nin depar kulvarlarını kapatarak, savunmayı rahatlattı.

Faty: Orta alanda rakibin organizasyon yapmasını engellemek için görevlendirilmişti. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Arkadaşlarına yakın durup, bölgesini kapattı.

Michalak: Sol kanatta etkileyici bir performans sergiledi. Geriye kadar gelip defansa yardımcı olurken, kazanılan toplarda, hem boş koşuları, hem de driplingleriyle, rakibin dengesini alt üst etti.

Rodrigues: Orgill’in yokluğunda forvet oynadığı maçta, F.Bahçe savunmasını epey sıkıntıya soktu. Serdar’ın futbol dışı oyun tarzına, golle karşılık verirken, son bölümde ortaya müthiş bir karakter koydu.

Atilla: Son yarım saatte oyuna girdi. Fenerbahçe’nin risk asıp baskı kurduğu bölümde zorlandı. Golde kademe hatası vardı.

İlhan: Fizik gücü düşen takımın savunmasına katkı vermesi için oyuna alındı. Arkadaşlarının mücadelesine destek oldu.

 Pazdan: Çok kısa süre görev yaptı. Maça ısınacak zamanı yoktu.

Özgür Şahiner / Hürriyet Ankara

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER