© Sporanki 2010

"Ankaragücü taraftarının mağduriyetlerini gidermeye çalıştık..."

Hukukçu Ankaragüçlüler Derneği Başkan Vekili Avukat Sefa Albayrak, Ostim Rdayo ve Ticari Hayat Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Spor Hukuku Kongresi düzenlenecek!

Albayrak, 2023-2024 futbol sezonunda Spor Hukuku kongresi düzenlemeyi amaçladıklarını belirtti. Albayrak, “Bu sene Spor Hukuku kongresi yapmayı düşünüyoruz. Farklı şehirlerden insanları davet etmeyi planlıyoruz. Geleneksel hale getirmeyi ve Anadolu’ya yaymayı amaçlıyoruz. Hukuk fakültelerinde belki makaleler yazılacak, sempozyum ve oturumlar düzenlenecek bu konuda ve öncüsü olmak istiyoruz. Duayen bir spor hukukçusuna gittiğimizde onlarda bizi yönlendiriyor. Bizlere de salon tutup, konuşmacıları davet etmek kalıyor. Bu sene birincisiyle başlayacağız umarım.” diye konuştu.

Geçen sezon ki Galatasaray maçı hakkında

Albayrak, geride kalan sezonun son maçıyla ilgili olarak ise, “Galatasaray maçını unutamıyoruz. Adrenalimizin yüksek olduğu bir dönemdi. Kendi bölümümüzde içimizde sevinen başka takım taraftarlarını istemiyoruz. Maç sonunda Galatasaray’ın sahamızda şampiyon olmasıyla istenmeyen olaylar yaşandı. Bir Ankaragücü taraftarı maç sonu evine gitmek isterken, karşı takım taraftarı önünü kesiyor ve sevinç gösterisi şeklinde arabasını sallamaya başlıyorlar. Sol kapı içine göçüyor, ön cam kırılıyor, kaput yamuluyor ve 30 bin liraya yakın bir zarar meydana geldi. Bu tarz olaylar tabii bir camiaya atfedilemez. Münferit gerçekleşen bu olay neticesinde sabaha kadar o gün karakoldaydık. Hastane sürecinde de taraftarımızın yanındaydık. Geçen sene unutamadığım bir anıydı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Karaborsa dolandırıcılığa vardı”

Albayrak, yapımı devam eden yeni Ankara stadyumu hakkında ve bu sezon Ankaragücü’nden beklentileri anlamında “Eryaman Stadyumunu da çok seviyoruz, kapasite olarak bize uygun bir stadyum. 19 Mayıs stadyumunda da çok maç izledik. Geçmişi özlüyoruz gerek 19 Mayıs Stadyumu gerek Cebeci Stadyumu umarım aslına uygun bir stadyum inşa edilir. Tolunay Kafkas hocanın bu sezon farkını hissettireceğini düşünüyorum açıkçası. Bu sene futbolcudan çok sistemin oturacağını düşünüyorum.” açıklamasını yaparken, karaborsacılık faaliyetlerine de değindi.

Albayrak, “Taraftarlarımız bize sosyal medya hesaplarımızdan rahatlıkla ulaşabilirler, maç önü sonrası ya da esnasında. Bize yazan her taraftarımıza saat kaç olursa olsun dönüş yapıyoruz. Başka takım taraftarlarına da yardımcı oluyoruz. Mesela geçen sene 75 liraya satılan biletlerin karaborsada 5 bin liralara satıldığına şahit olduk ve engellemeye çalıştık. Keşke biletleri kendimiz aktarmak yerine kulübe devretsek gidemeyeceğimiz maçları ve kulüp satışa çıkarsa o biletleri. Çünkü iş karaborsacılığa girmiyor dolandırıcılığa varıyor. O biletlere ulaşamayan taraftarlarımız oluyor. Bizde dernek olarak karaborsa ve dolandırıcılık konusunda Ankaragücü taraftarının mağduriyetlerini gidermeye çalıştık. Karaborsa yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk, soruşturmaların akıbetini takip ediyoruz. İlgili kişilerin cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Bu hafta Kasımpaşa maçına gideceğim. Taraftarlarımız bir aksilikle karşılaştıklarında bizlere ulaşabilirler. Hukukçu Güçlüler adında Twitter ve Instagram adreslerimizden bizlere ulaşabilirler.” dedi.

6222 sayılı kanun ve e-bilet hakkında

Albayrak, 6222 sayılı kanun ve e-bilet uygulaması ile ilgili de merak edilenleri yanıtladı. Albayrak, “6222 sert hükümleri içeren bir kanun. Bütün ifadeleri muğlak, iyiye de kötüye de yorumlanabilir. Örneğin taraftarımız imza yükümlülüğü altına alındığında, kendisi hakkında takipsizlik kararı verildi, kamu davasının açılmasına yok kararı verildi. Taraftarımızın dosyası kapandı ama imza yükümlülüğü 1 sene kadar devam etti. Kişi beraat almış, takipsizlik almış, dava açılmamış ama 1 yıl imza veriyor. İmzayı vermediğinde ise kamu davası açılıyor. Örneğin, yurtdışında olan vatandaşlara siz neden gelip imza atmadınız diyerek kamu davası açıldığını gördük. Pasaport örnekleri ve havaalanı giriş çıkış örnekleri gösterilmesine rağmen, olsun yine de imza atacaktın diyerek kendilerine dava açılıp cezalandırıldıklarını biliyoruz. O imzanın amacı maç saati içerisinde stadyum çevresinde bulunmamak ve olay çıkmasının engellenmesi. Peki, yurtdışına gezmeye giden ya da yaşayan bir vatandaş nerede imza atacak? Hangi karakola gidecek? Elçilikte kabul edilmiyor.” diye konuştu.

E-bilet uygulamasıyla ilgili ise, “E-Bilet sisteminin çıkarılma sebebi suçun şahsiliği ilkesinden kaynaklı insanların bireysel olarak cezalandırılmasıydı. Kim sahaya bir şey attıysa ya da küfürlü tezahüratta bulunduysa onun cezalandırılmasıydı. Fakat şimdi tribün kapatmalar, blok cezaları ve saha kapatmalarla bir anlamı kalmadı bu uygulamanın. Kaldı ki tüm takım taraftarları e bilet uygulamasından hangi blok ve koltuktan bilet aldığını bilmiyor.” açıklamalarında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER