© Sporanki 2010

Ankaragücü Trabzon’da üzülmedi…

Ankaragücü Trabzon’da üzülmedi…

TRABZONPOR - MKE ANKARAGÜCÜ MAÇI KARŞILAŞMANIN HEMEN ARDINDAN SPORANKİ YOU TUBE KANALIMIZDA DEĞERLENDİRİLDİ...

https://www.youtube.com/watch?v=W7DjtHMlBwI&feature=youtu.be

Hoca değişikliği Ankaragücü’ne hava getirmiş. İbrahim Üzülmez ile ilk maçına çıkan Ankaragücü şampiyonluk mücadelesi veren rakibinden üstün oynadığı maçta galibiyete yakın olan taraftı.

Ligde kalma mücadelesi veren takımların oynadığı futbola bakıldığında Ankaragücü’nün rakiplerinin çok önünde olduğunu görüyoruz. Pandemi arasından sonra oynanan 3 maçta oynanan futbolun hakkı sonuca yansıyabilseydi Ankaragücü’nün 2 yerine 7 puan alması gerekirdi. Üstelik ligin zirvesindeki 2 formda takım ile oynamasına rağmen. Nispeten daha rahat takımlar ile oynayacağı kalan 5 maçta 15 puanın 10’unu alarak lige tutunmasını umuyoruz.

Ankaragücü’nün elindeki kadro kalite olarak ligin orta sıralarına yakışır. Gelin görün ki Mustafa Reşit Akçay gibi heyecandan yoksun bir hoca ile çalışması takımı ligin dibine itti. Belki sezon başında göreve başlasaydı Mustafa Hoca’nın sakin, felsefi duruşu takıma katkı sağlayabilirdi. Düşme potasındaki bir takımın hocasının futbolcularına sükuneti değil, adeta topu ısırmayı tavsiye etmesi gerekirdi. Bu açıdan İbrahim Üzülmez tercihinin yerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Trabzon maçına taçtan yediği gol ile başlayan Ankaragücü mücadeleci ve hırslı oyunu ile puan almayı başardı. Kaleci Ricardo ve Atilla Turan’ın mükemmel performansları dikkat çekti. Bu maçta cezalı Kitsiou’nun yerine sağ bekte görev alan Pinto hem savunmada hem hücumda etkili oldu. Pazdan Kulusiç ile birlikte oynadığında daha verimli oluyor. Kulusiç gösterişsiz sade oyunu ile savunmanın açıklarını tıkamayı biliyor.

Rodriguez’in ikinci yarıdaki gayretli ve etkili oyunu göz kamaştırdı. İkinci sarıdan görmüş olduğu kırmızı kart bence çok ağırdı. Hakemlerin futbolun doğasında bulunan bu tür basit temaslarda sarı kartına başvurması sporseverleri futboldan soğutuyor. İlk yarıda daha etkili olan Saba ikinci yarıda yoruldu. Scarione takımın ataklarını yönlendirdi. Oyunun hücum yönüne katkısı sınırlı olan Faty ve Sedat’ın arasında onların eksiğini de kapattığı söyleyebiliriz. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kendisinden ustalığına yaraşır bir vuruş bekledik ama golü atamadı. Ankaragücü ligde kalacaksa Scarione’ye çok iş düşecek zira orta sahada oyunu yönlendirecek yetenekte başka oyuncu bulunmuyor.

Michalak son vuruşları etkili olmasa da topla dikine gidebilen önemli bir hücum silahı. Nedense bu oyuncuya Ankaragücü kenar yönetimleri yeterince süre vermediler şu ana kadar.

Geçen sezon attığı golleri ayakta alkışladığımız Orgill bu sezon takımın en zayıf halkası durumunda. Sürekli ofsayta düşerek ve rakiplerine faul yaparak rakip savunmaların nefes almasını sağlıyor. Orgill savunmada kalıp ani ataklarla gol arayan bir takımın iyi oyuncusu olabilir ama rakibi baskı altına alıp gol arayan bir takımda dar alanda etkili olamıyor. Kalan maçlarda Ankaragücü galibiyet arayan takım olmak durumunda. İbrahim Hoca’nın Orgill’e çeki düzen vermesi ya da alternatif bulması gerekiyor.

Maçı izleyen ve oynayan hiç kimsenin penaltı beklentisinin olmadığı pozisyonda VAR hakemi Suat Arslanboğa şapkadan penaltı çıkarmayı başardı. Neyse ki pozisyonda ofsayt varmış. Aksi halde Ankaragücü’nün 100 dakikalık emeği heba olacaktı. 100 dakikalık diyorum zira maçı 9 dakika uzatıp 10 dakika oynatan Abdülkadir Bitigen ne yaparsa yapsın Trabzon medyasına yaranamadı. Bu maçın 9 dakika uzatılmasını gerektirecek bir duraklama olmadı. Penaltı aranacaksa da Saba’nın topu kafa ile boş kaleye göndereceği sırada itildiği pozisyonda aranmalı.

Haftaya Alanyaspor karşısına kart cezalıları Rodriguez ve Sedat’tan yoksun çıkacak Ankaragücü’nde cezası tamamlanan Lukasik ve Kitsiou forma giyebilecek. Her ikisi de çok önemli oyuncular. Alanyaspor maçı elbette çok önemli ancak Ankaragücü kazanamasa bile önünde bu kaybı telafi edebileceği maçlar var. Ankaragücü’nün olduğu yerde umutsuzluğa asla yer olmaz. Ligde kalma mücadelesi son maçın son düdüğüne kadar sürecek. Futbolun adaleti varsa Ankaragücü ligde kalır.

ONUR AYDOĞAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER