© Sporanki 2010

Ankaragücü'nde kritik maça doğru...

Spor Toto 1.Lig’de 12.Hafta oynadığı Ümraniyespor maçını 3-0 gibi net bir sonuçla kazanarak liderlik koltuğuna oturan Ankaragücü için kritik hafta.

Başkent ekibi, Pazar günü Adana deplasmanında Adanaspor ile karşılaşacak ve liderliğini sürdürmek için mücadelesini verecek.

Yapımı biten ve bu sezon kapılarını taraftarlara açan Yeni Adana Stadı’ndaki maç 19.00’da başlayacak.

Ankaragücü’nün rakibi Adanaspor, son 2 haftayı kazanarak geçirdi ve bir anda puan cetvelinde play-off barajına yaklaştı. Bu  yüzden oldukça moralli maça çıkacaklar. Turuncu  - beyazlı yönetim karşılaşmaya ayrı bir önem verdi ve maç biletlerini 10 TL’ye düşürdü. Adanaspor takımı uzun yıllardır ilk kez bir maça bu kadar hırslı hazırlanıyor.

Ankaragücü ise geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren bu maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Teknik direktör Mustafa Dalcı yönetiminde süren antrenmanlarda Adanaspor maçı taktikleri deneniyor. Sarı – lacivertliler ayrıca geçtiğimiz Pazar günü Gençlerbirliği ile basına ve taraftara kapalı bir hazırlık maçı oynadılar. Her 2 ekibin de daha çok yedek ağırlıklı kadrolarla mücadele ettikleri maçı Ankaragücü, Nadir ve Cem’in golleriyle 2-0 kazandı.

Başkent ekibinde, Adanaspor maçı öncesi ciddi bir sakatlığı olan oyuncu bulunmuyor. Cezalı isim de yok. Yalnız keyiflere kaçıran gelişme Owusu’nun tedbirsiz olarak PFDK’ya sevk edilmesi oldu. Başkent ekibinde özellikle Ümraniyespor maçında gösterdiği ve attığı golle alkış alan Owusu, sosyal medya hesabındaki bir paylaşım nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Owusu hakkında verilen kararda; “MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü futbolcusu KWABENA OWUSU'nun sosyal medya hesabından yayınlanan paylaşımdaki "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.” ifadelerini yer verildi. Owusu’nun ceza alıp almayacağı veya alırsa ne kadar ceza alacağı bilinmiyor. Başkent ekibinin yapacağı savunma karara yön verecek.

HAKEM ERDOĞAN

Karşılaşmanın hakemi de belli oldu. MHK’nın yaptığı açıklamaya göre karşılaşmayı Murat Erdoğan yönetecek. Erdoğan bu sezon 4 tane 1.Lig maçı yönetti. Bu maçlarda 2 deplasman, 1 ev sahibi takım kazanırken, 1 maç da berabere bitti. Murat Erdoğan’ın yönettiği maçlarda Gençlerbirliği Eyüpspor’a, Keçiörengücü’de Boluspor’a Ankara’da yenildiler.

SPORANKİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER