© Sporanki 2010

"Arda anlaşmasının neticesinde transfer yasağını açtık ve ligde kaldık"

Gençlerbirliği Sportif Direktörü Emrah Yıldız, Arda Güler transferinin ardından açıklamalarda bulundu. Ajansspor'a konuşan Emrah Yıldız, "Arda Güler'in bonservisindeki yüzde 20'lik pay için Fenerbahçe'yle 2 milyon 500 bin euroluk bir paket halinde anlaştık" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'den gelen bu parayla birlikte transfer yasağını açtıklarını dile getiren Emrah Yıldız, "Bu anlaşmanın neticesinde devre arasında transfer yasağını açtık ve ligde kaldık" dedi.

Başkent ekibinin altyapısında Arda Güler gibi yetenekli oyuncuların bulunduğunu belirten Emrah Yıldız, "Gençlerbirliği altyapısında Arda Güler gibi yetenekli oyuncularımız bulunmaktadır. Sezon içerisinde bu oyuncularımıza yurt içinden ve yurt dışından teklifler geldi, scout ekipleri izlemeye geldi. Ancak bu oyuncularımızın kariyer planlaması için şu anda satmayı düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

1.5 MİLYON EUROLUK KAYIP

Fenerbahçe'nin 20 milyon euro bedelle Real Madrid'e sattığı Arda Güler için Gençlerbirliği eğer bir anlaşma sağlamamış olsaydı kasasına 4 milyon euro girecekti. Başkent ekibi, Arda Güler'in Fenerbahçe'ye transferinden yüzde 20'lik hakkını 2 milyon 500 bin euro karşılığında sattı. Kırmızı-siyahlılar bu tablo sonrasında yaklaşık 1 milyon 500 bin euroluk bir gelirden oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER