© Sporanki 2010

Avrupa'da futbol heyecanı yeniden patlayacak

Avrupa'da futbol heyecanı yeniden patlayacak

Avrupa'nın en büyük futbol ülkeleri futbola dönüyor. 

İspanya, İngiltere, İtalya ile birlikte Türkiye'de de heyecan yeniden başlıyor.

Bilindiği gibi Almanya'da futbol 5 hafta önce başlamıştı. Fransa ligleri ise tescil edilmişti. 

İspanya'da 11 Haziran'da, Türkiye'de 12 Haziran'da, İngiltere'de 17 Haziran'da ve İtalya'da 20 Haziran'da maçlar seyircisiz olarak yeniden başlayacak.
Yaklaşık 3 aylık bir aranın ardından Avrupa'nın 5 büyük futbol liglerinden şimdiye kadar sadece Almanya'da 16 Mayıs'ta ligler başlamışken Fransa'da ise ligler tescil edildi ve 12 puan farkla liderlik koltuğunda bulunan PSG şampiyon ilan edildi.

Almanya'da maçlar seyircisiz oynanmaya devam ederken İspanya, İngiltere, İtalya ve Türkiye'de de koronavirüs önlemleri kapsamında maçlara seyirci alınmayacak.
Rusya'da ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen ligler yeniden başladığında maçlara az sayıda seyirci alınacağı belirtildi. Rusya'da maçlara stat kapasitesinin yüzde 10'u oranında seyirci alınmasına izin verildiği ifade edildi. Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan Rusya Premier Lig'in 21 Haziran'da başlayacak.

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen 2019-2020 sezonuna, yaklaşık 3 aylık aranın ardından cuma günü oynanılacak maçlarla devam edilecek.
Trabzonspor, son 8 haftaya 53 puanla lider olarak giriyor. En yakın takipçisi de aynı puanla Medipol Başakşehir. Şampiyonluk yarışında diğer öne çıkan takımlardan Galatasaray, 50 puanda, Demir Grup Sivasspor ise 49 puanda bulunuyor.
İlk pozitif vakanın görülmesinin ardından Premier Lig'de 42 gün, Bundesliga'da 38 gün, La Liga'da 41 gün, Ligue 1'de 52 gün, Serie A'da ise 39 gün sonra harekete geçildi. Türkiye'de ise ilk vakanın görülmesinden 8 gün sonra futbol maçları ertelendi.
Futbol müsabakaları ertelendiğinde İtalya'da 463, İspanya'da 86, Fransa'da 33 kişi hayatını kaybetmişti, Türkiye'de ise ilk can kaybı yaşanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER