© Sporanki 2010

Avrupa'da Türk Rüzgarı

UEFA Avrupa liginde Temsilcimiz Demir Grup Sivasspor'un Karabağ'ı 2-0 mağlup ederek Avrupa'daki bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

Lille forması giyen temsilcimiz Yusuf Yazıcı, Milan karşısında hat-trick yaptı ve 3-0'lık galibiyetin mimarı oldu.

Avrupa Ligi K Grubu'nda Feyenoord, CSKA Moskova'yla Hollanda'da karşılaştı. Mücadeleyi 3-1 kazanan Feyenoord'da Türk futbolcu Orkun Kökçü, 71. dakikada skoru 2-0'a getiren golü kaydetti.

Rapid Wien forması giyen 2003 doğumlu Yusuf Demir, Dundalk maçının 72. dakikasında oyuna dahil olup takımının 4. golünü kaydetti. Sahadan galip ayrılan taraf, 4-3'lük skorla Rapid Wien oldu.

Bir diğer üstün performans Leicester City'de top koşturan temsilcimiz Cengiz Ünder'den geldi.UEFA Avrupa Ligi üçüncü hafta maçında Portekiz ekibi Braga ile kozlarını paylaştı. King Powder Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 4-0'lık skorla Leicester City oldu. Ev sahibi ekip 20. dakikada Iheanacho ile öne geçti ve devreye 1-0'lık üstünlükle girdi. Iheanacho, 48. dakikada bir kez daha sahne alarak farkı 2'ye yükseltti. Golün asistini yapan isim ise Cengiz Ünder oldu.

Maça ilk 11'de başlayan Cengiz Ünder ise 62 dakika sahada kaldı ve maçı 1 asistle tamamladı. Milli futbolcu böylece bu sezonki 6. maçında 3. asistini yapmış oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER