© Sporanki 2010

Avrupa’da ve Türkiye’de bir ilk Ankara'da!

Avrupa’da ve Türkiye’de bir ilk!

Teknoloji ve sporu bir araya getiren “RUNKARA EXPO Spor ve Teknoloji Fuarı” 6-8 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek.

 RUNKARA ile ilk defa spor ve teknolojinin kalbi birlikte atacak

Ankara, Ekim ayında uluslararası iki önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Spor organizasyonlarının yeni adresi DAZSPOR, ilklere sahne olacak RUNKARA - Uluslararası Yarı Maratonu ve RUNKARA EXPO Spor ve Teknoloji Fuarı”nı 6-7-8 Ekim tarihlerinde Ankara’da düzenleyecek. ATO CONGRESIUM Kongre Merkezinde düzenlenecek RUNKARA EXPO “Spor ve Teknoloji Fuarı”  6 bin m² kapalı alanda dünyaca ünlü firmalarında içinde olduğu yaklaşık 100 farklı firmanın katılımı ile gerçekleşecek. Fuarın ziyaretçi katılımcı sayısının 25 bin olması bekleniyor.  

Ankara Ekonomisine Katkı Sağlayacak

Ankara’nın ilk uluslararası yarı maratonu olan ve dünyaca ünlü atletlerinde yer alacağı “RUNKARA - Uluslararası Yarı Maratonu” yaklaşık 6 bin elit, profesyonel ve amatör koşucuya ev sahipliği yapacak. RUNKARA EXPO “Spor ve Teknoloji Fuarı” ise spor ve teknolojiyi bir araya getirmesi ile Avrupa’da bir ilk olacak. Runkara Uluslararası Yarı Maratonu’na yurt dışında ve yurt içinden koşucuların yanı sıra birçok firma, koşu grubu, global maraton organizatörleri katılım gösterecek. Runkara Yarı Maratonu’nun başlangıç ve bitiş çizgilerinin Runkara Expo’da olması Expo’ya katılan firmalar ve potansiyel müşterilerin buluşmasını sağlayacağı gibi oluşan ekosistem Ankara ekonomisine ciddi bir katkı da sağlayacak.

Runkara Yarı Maratonu spor ve eğlence şölenine dönüşecek

Runkara Expo Spor ve Teknoloji Fuarı 6-7-8 Ekim tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleşecek. Runkara Expo Spor ve Teknoloji Fuarı’nda profesyonel sporcularla söyleşiler düzenlenecek ve workshoplarda katılımcılarla buluşulacak. Üç gün sürecek bu etkinlikte sponsorların ve katılımcı markaların stantları kurulacak, Federasyonlar, STK’lar olacak, atletler için dinlenme alanı, interaktif etkinlikler, sponsor sergileri gibi faaliyetlerde tüm katılımcılar bir araya gelecek. Çocuklara yönelik ilgi çekecek aktiviteler bulunacak. Aynı zamanda koşu başlangıç ve bitiş noktası olan Expo alanında koşucuların tüm konforunun düşünüldüğü teknik alan da burada bulunacak.

Tüm dünyanın ilgisini çekecek iki önemli organizasyona imza atacağız

Dazspor olarak Ankara’ya ve Türkiye’ye uluslararası nitelikte iki çok önemli organizasyon kazandırdıklarını söyleyen Dazspor Kurucusu Victoria Blyth, “Başkent Ankara’nın spor ve teknoloji kültürüne uluslararası katkı sunacağız” diyerek şunları söyledi:

“Ankara’da üç yıl önce ikamet etmeye başladım. Ben de bir koşucuyum ve birçok önemli koşu etkinliğinde bulundum. Türkiye’nin kalbi Başkent Ankara’nın tüm dünyanın dikkatini çekecek ve kent ekonomisine katkı sunacak uluslararası bir organizasyona sahip olmadığını gördüm. Bu proje iki yıl önce başladı, bu süreçte kendi alanlarında uzman ekibi bir araya getirdim ve RUNKARA - Uluslararası Yarı Maratonu ve RUNKARA EXPO Spor ve Teknoloji Fuarı” düzenleme kararı aldım.

Dünya atletizminde çok önemli bir yarış etiketine şimdiden sahibiz

RUNKARA - Uluslararası Yarı Maratonu; World Athletics tarafından onaylanmış ve ROAD RACE LABEL almaya hak kazanmıştır. Bu etiketi almamızdaki en önemli etkenler ise hem yarış alanında hem de EXPO alanında sağladığımız yüksek güvenlik önlemleri ve alanında uzman sağlık ekiplerini bir araya getirmemiz olmuştur.  DAZSPOR’ EXPO ile ilgili tüm resmi gereklilikleri yerine getirdi. TOBB’nin resmi fuar organizatörleri listesinde ve TOBB’un fuar takviminde yerini aldı.

Katılımcılar sporda yeni bir çağı Ankara'da yaşayacak

RUNKARA EXPO, diğer fuarlardan çok farklı olacak. Aileler fuarı keşfederken çocuklarını çocuk spor alanında bırakabilecekler. Gençler için çok özel interaktif alanlarımız olacak. Teknoloji ve sporu birleştiren bu alanlar çok ilgi çekici olacak. 6-8 Ekim tarihleri arasında herkes gelip sporun ruhunu ve sporda yeni bir çağı Ankara'da yaşayabilecek diyebilirim.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER