© Sporanki 2010

Bahadır Bulut'tan halı sahalar ile ilgili açıklama

Bahadır Bulut'tan halı sahalar ile ilgili açıklama

Halı Saha Futbol Federasyonu Başkanı Bahadır Bulut yaptığı açıklama ile bazı konulara açıklık getirdi.

Açıklama şu şekilde: 

Covid-19 salgını ile mücadelede alınan tedbirler kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında 28.05.2020 tarihinde toplanan,
Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda 01.06.2020 tarihi itibariyle, spor merkezleri/tesislerinin faaliyetlerine başlayabileceği kararlaştırılmıştı.
Daha önce antrenmanlara başlanmasına izin verilen bireysel sporlar kapsamında 45 branşın faaliyetlerine izin verilmişti. Bu branşların haricinde kalan temasa dayalı diğer spor branşlarının 04.08.2020 tarihi itibariyle pandemi süreci ile ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca getirilen kurallar ekte belirtilen hususlar ve spor federasyonlarınca branşa özgü belirlenen kurallar dikkate alınarak antrenmanlar başlayacaktır. Bakanlığımızın bu yaptığı açıklamaya istinaden 5 aydır kapalı olan halı sahalarda faaliyetlerine başlıyor.. 20bine yakın halı sahada 10milyona yakın genç spor yaparken, 500bin yakın aile de halı sahalardan geçim sağlamaktadır. Pandemi sürecinde 5aydır kapalı kalan sahalarımız işletmecilerimizi büyük zarara uğratmıştır. Arabasını , evini satılığa çıkartan ,icralık olan aile huzurları bozulan pek çok işletmeci zor günler yaşadı. Destek bekleyen bir çok işletmecimiz var.
Şükürler olsun ki tüm işletmecilerimiz 2. Bayramını yaşıyor. 81 il temsilcimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yayınladığı esaslara göre hazırlanmış HALI SAHALARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR konusunda bilgilendirme yapıldı. İnsanların halı sahaların yanlarındaki boş alanlarda, park, bahçelerde dikkatsiz kontrolsüz bir şekilde spor yapılmaktansa bilinçli ve eğitimli tesis çalışanlarımızın gözetiminde daha sağlıklı ortamda spor yapmaları daha güzel olacaktır. Bu sürecin daha sağlıklı atlatılabilmesi için ‘’HALI SAHA PANDEMİ KURULU’’ kurup federasyonumuzun denetiminde daha sağlıklı oynanmasını sağlayabiliriz teklifinde bulunduk.
Gün vatanımıza, milletimize , Türkiye’ye sahip çıkma zamanıdır. Halı Saha Futbol Federasyonu 15 milyona yakın halı saha gönüllüsü ile büyük bir ailedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimizden, bu büyük aileye sahip çıkmasını, bizlere destek vermesini istiyorum. Halı Saha Futbol Federasyonu Türkiye’ye bırakılan büyük bir miras olacaktır. Bu süreçte sosyal ağlarda, görsel ve yazılı medyada sesimizi duyuran siz değerli basınımıza da sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum iyi ki varsınız.

Saygılarımla ,
Bahadır BULUT
Halı Saha Futbol Federasyonu Başkanı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER