© Sporanki 2010

Başkent çıkış yolu arıyor

Başkent çıkış yolu arıyor

Süper Lig’de son beş haftaya girilirken başkenti temsil eden Gençlerbirliği son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ile düşme hattından uzaklaşamazken, MKE Ankaragücü ise tehlikeli bölgeden çıkış arıyor.
Pandemi arası sonrası liglerin yeniden başlamasıyla oynadığı üç maçta sadece 3 puan alan Gençlerbirliği uzaklaşmak istediği düşme hattına iyice yaklaştı. Konyaspor’u sahasında 2-1 mağlup eden kırmızı karalar Kayserispor ve Kasımpaşa yenilgileriyle puan kaybı yaşarken 31 puanla 13. sıraya gerileyerek düşme hattına yaklaştı.
Başkent ekibi ligin 30. haftasında Malatyaspor deplasmanına gidiyor. 28 puanla 15. Sırada bulunan Malatyaspor’un da tehlikeli bölgede olmasından dolayı karşılaşma her iki takım açısından da hayati önem taşıyor.
ANKARAGÜCÜ UMUTLU
Başkentin diğer temsilcisi MKE Ankaragücü ise düşme hattından uzaklaşmak için var gücüyle mücadele ediyor. Sarı lacivertli kulüp Korona arası sonrası oynadığı son üç maçta Gaziantep’le deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Sahasında Başakşehir’e 2-1 mağlup oldu ve son olarak da deplasmanda Trabzonspor’la berabere kaldı. Zorlu Trabzon deplasmanından bir puan dönen Ankaragücü umutlanırken bu hafta sahasında Alanyaspor’u mağlup ederek düşme hattından uzaklaşma yolunda avantaj elde etmek istiyor.
Ankaragücü’nde Trabzonspor maçı öncesinde yaşanan teknik direktör değişikliği camiada da olumlu bir hava estirdi. Mustafa Reşit Akçay’ın yerine gelen İbrahim Üzülmez’in Trabzon maçından bir puanla dönmesi camiayı da umutlandırdı.

A.CEVAT UĞRAŞ - ANAYURT GAZETESİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER