© Sporanki 2010

Başkent derbisinde gözler kalecilerin üzerinde olacak…

Süper Lig’in 13. haftasında Gençlerbirliği ile Ankaragücü arasında oynanacak başkent derbisinde kalecilerin performansları önemli rol oynayacak. İki kalecinin istatistikleri birbirine yakın görünüyor.

Başkent derbisinde gözler kaleciler Kristoffer Nordfeldt ve Ricardo Friedrich’in üzerinde olacak. İki kalecinin de yolu aynı dönemde Ankara’ya düştü. Nordfeldt ve Friedrich geçen sezonun devre arasında takımlarına katıldılar.

Norveç’in Bodo Glimt Takımından transfer olan 27 yaşındaki Ricardo Friedrich, geçen sezon 13 maçta forma giymiş ve toplamda kalesinde 19 gol görürken 2 maçta kalesini gole kapatmıştı. Friedrich’in performansı genel olarak beğenilmişti.

Bu sezona da Ankaragücü ile başlayan Friedrich, sıkça eleştirilen bir performans sergiliyor. Oynadığı 10 maçta kalesini 2 kez gole kapatabilen ve toplamda  17 gol yiyen Brezilyalı file bekçisi bu sezon performansında bir standart oturtamadı.

İngiltere’nin Swansea takımından Gençlerbirliği’ne katılan 31 yaşındaki Nordfeldt ise geçen sezon 14 maçın 4’nde kalesini gole kapatırken, toplamda kalesinde 19 gol görmüştü. Nordfelt, takımının küme düşme hattının üzerinde yer bulmasında önemli rol oynamıştı.

Bu sezon 5 gol yediği Fenerbahçe maçında eleştiri oklarının hedefi olan Nordfeldt, diğer maçlarda genellikle başarılı performansını korudu. 11 maçta 3 kez kalesini gole kapatan İsveçli eldiven Friedrich gibi toplamda 17 gol yedi.

Nordfelt, 12’si A Milli Takım olmak üzere 32 kez İsveç formasını giyerken, Friedrich’in daha öncesinde formasını giydiği en önemli takım olarak Bodo Glimt gözüküyor. Nordfeldt, ülkesinin 2018 Dünya Kupası kadrosunda da yer almıştı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER