© Sporanki 2010

Başkent Yenişehir'in yeniden doğuşu !

Başkent Yenişehir'in yeniden doğuşu !

Ankara'da 1953'te Yenişehir adıyla kurulan ve birçok başarıya imza atan daha sonraları maddi yetersizlikler yüzünden küçülmeye giden kulüp "Önemli olan kazanmak değil, Türkiye'ye iyi ve aydın insanlar kazandırmak" misyonuyla yeniden küllerinden doğdu. 2018'de Başkent Yenişehir adıyla tekrar yola koyulan takım kuruluş aşamasından sonra alt yapılarda yetişmiş Ankaralı gençlerle Basketbol Bölgesel Ligi'nde şampiyon olarak ilk yılının sonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne hak kazandı.

KENDİ GENÇLERİMİZİ KAZANMAK İSTİYORUZ
Öncelikli amacı TB2L'de play-off'lara kalıp Basketbol 1. Ligi'ne yükselmeye çalışmak olan takımın önemli özelliği kendi alt yapısından çıkan 5 oyuncu ve yine Ankara alt yapısından yetişmiş oyuncularla yola devam etmeleri… Kulübün asıl amacı özellikle Ankara'da yetişen ve üst yapılarda süre alamayan gençleri ve ülke genelindeki yetenekli gençleri Türk basketboluna kazandırmak. Ligde yükselişte olan takım son 4 maçını kazandı. En düşük bütçeli takımlardan birisi olan ve yaş ortalaması oldukça düşük olan takım sezonun gidişatından oldukça memnun. Antrenör Burak Turgut, "Amacımız güzel bir harman oluşturup yıllarca Ankaramızı temsil edecek yapıyı kurabilmek. Şu anda ligdeki gidişatımızdan oldukça memnunuz. Son 4 maçımızı kazanmış durumdayız ve takımdaki hava muhteşem" diye konuştu.

TAKIMDA HERKES ÜNİVERSİTE MEZUNU
Takım kadrosundan memnuniyetini dile getiren Turgut "Genel anlamda takım kadromuzdan oldukça memnunuz. Bizim için en önemli kriter olan eğitim ve sporun bir arada götürülmesi konusunda oldukça başarılı bir takımımız. Teknik ekibimiz ve oyuncu kadromuzdaki herkes üniversite mezunu veya okuyor durumda. Bunun yanı sıra oyuncu arkadaşlarımız çalışmayı seven ve sorunsuz sporcular bu konuda oldukça şanslıyız. Teknik ekip ve idarecilerimiz daha önce profesyonel veya amatör düzeyde basketbol oynamış ve spor eğitimi almış arkadaşlardan oluşuyor. Takımımızın genel yapısından oldukça memnunuz" ifadelerini kullandı.

Haber: Vuslat Ay / Sabah Ankara

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER