© Sporanki 2010

Başkent'e lider dön Ankaragücü !

Spor Toto 1. Lig'in 14. haftasında zirveye oynayan MKE Ankaragücü, küme düşme hattında yer alan Altınordu'ya konuk olacak. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşma TRT SPOR ve Bein Sports'dan naklen yayınlanacak.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'ndaki mücadeleyi hakem Volkan Bayarslan yönetecek. 

Adanaspor deplasmanında liderliği kaptıran MKE Ankaragücü, haftaya 27 puan ve averajla 2. sırada girdi. Sarı-lacivertliler zirve yarışında yara almamak için galibiyet parolası ile sahaya çıkacak.

10 puanla 18. sırada ve düşme hattında yer alan ev sahibi Altınordu'nun ise şiddetle puana ihtiyacı var.

Şampiyonluk mücadelesi veren Başkent ekibinde Adana deplasmanında alınan yenilgi moralleri bozmuştu. Yenilgiden ziyade, son dakikada Nadir Çiftçi’nin kaçırdığı penaltı adeta taraftarı isyan ettirmişti. Başkent ekibi, Adanaspor yenilgisi ile 27 puanda kalmış ve liderliği 1 gol averajla Ümraniyespor’a teslim etmişti. Salı gününden itibaren, Altınordu maçının hazırlanan  sarı – lacivertli ekip gözünü tekrar liderliğe dikti.

Ankaragücü’nde Owusu cezası nedeniyle bu maçta da oynayamayacak. Altınordu'da son olarak Manisa Futbol Kulübü deplasmanında 59'uncu dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gören sağ bek Rıdvan, bu sezon ikinci kez cezalı duruma düştü. 
 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER