© Sporanki 2010

Başkent'in gururu Fomget bir kez daha şampiyonluk için yola çıkıyor...

Başkent Ankara’nın futboldaki gururu Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget Kadın Futbol Takımı bu sezona güçlü kadrosuyla, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak istiyor.

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu talihsiz bir şekilde Galatasaray’a kaptıran Başkent ekibi, bu sezon star transferleriyle ligde ses getirmek istiyor.

Lig öncesi Ankara Sporunun Sesi SPORANKİ dergimizde, Fomget Kulüp Bakanı Yalçın Demirkol ve takımın teknik direktörü Cumali Enginar’ın görüşlerini aldık.

Başkan Yalçın Demirkol, SPORANKİ'ye yaptığı açıklama ile bu sezon hedeflerinin Ankara’ya şampiyonluk getirmek olduğunu belirtti.

Demirkol, “Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde bu sezon ikinci kez şampiyonluk kupasını Ankara'ya getirmek için iddialı bir takım kurduk.  Bu sezon yabancı oyuncu kalitemiz de yerli oyuncu kalitemiz de bir tık daha ötede, iyi bir kadro oluşturduk. Dört büyük kulübün hepsinin kadın takımları Süper Lig'de mücadele ediyor, biz de Ankara'nın kadın futbolundaki tek temsilcisiyiz. Ankara'mızı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Son 2 sezon en başarılı takım biziz, önceki sezon şampiyon olup bu sene ikinci bitirdik. Şampiyonluk hedefimiz bu sene de Ankara Büyükşehir Belediyemiz ve Başkan Mansur Yavaş desteğiyle devam ediyor. Sezona en iyi şekilde başlayıp şampiyon olarak bitirmek istiyoruz." dedi.



Takımın teknik direktörü Cumali Enginar’da Atila Kiper’e takımıyla ilgili görüşlerini aktardı.

Enginar; “Fomget 3 sezondur çok büyük atılım içinde. Bende 3 sezon önce yardımcı hoca olarak göreve başladım. Geçen sezon devre arasında takımı teslim aldık. İyi bir ivme yakaladık. Son haftaya kadar şampiyonluğu kovaladık. Ama hiç hesapta olmayan 2 tane maçımız var. Onları kaybettik. Son haftaya kadar iddiamızı sürdürdük ve Trabzonspor’u evinde yendik. Ama yetmedi. Biz geçen sezonu kendi içimizde değerlendirdik ve gereken dersleri çıkardık.” dedi.

ÖĞRETMENLİK YAPMADIM, ANTRENÖRLÜK İSTEDİM

“1978 doğumluyum. Beden Eğitimi mezunuyum. Ama öğretmenlik yapmadım. Antrenörlük ile ilerlemeye karar verdim. 2007 yılında Gençlerbirliği ile başlayan serüvenimiz oldu. Orada 4 sene çalıştım. Daha sonra Osmanlıspor, Çankaya derken kadın futbolunda Fomget’te hizmet etmeye devam ediyoruz.”

ORTAMIMIZ ÇOK İYİ

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın inanılmaz bir desteği var bize. Spor içinde destek olmadan yürümek çok zor. Bizim ortamımız çok iyi. Oyuncularımızın istediği tüm şartlar sağlanıyor. Bize bu şartları sağlayan Mansur Başkanımıza ve başkanımız Yalçın Demirkol’a teşekkür ediyoruz. Bizim burada yapacağımız tek bir şey kalıyor. Oyuncularımızla kenetlenip şampiyon olmak.”

BU KADRO BİZİ İLERİYE TAŞIYACAK SEVİYEDE

“Mevcut kadromuz 26 kişi, 11 kişi sahada yer alacak. Bu kadro bizi ileriye taşıyacak seviyede. Bu sezon 11’e yakın yerli ve yabancı oyuncu transfer ettik. Ben hepsinin sezon öncesi kamp performansından çok memnunum. Bu sezon kadromuzu Doğan’ın öncülüğünde birlikte kurduk. Eksiklerimize baktık, değerlendirdik ve transferleri yaptık. Biz bir oyuncuyu transfer ederken birlikte karar veriyoruz. Bu sezon üzerimizde yük çok ağır. Doğru transferler yaptığımızı düşünüyorum.”

ŞAMPİYONLUĞU ANKARA’YA GETİRMEK İSTİYORUZ

“Türkiye’de kadın futbolu her geçen sezon daha da gelişiyor. Ligde 4-5 tane yukarıyı zorlayan takım var. Onlarda çok iyi transferler yaptılar. Herkesin herkesi zorlayacak gücü var.

Taraftarlarımızı geçen sezondan daha kalabalıklaştırmak zorundayız. Ankara’yı çok iyi bir şekilde temsil etmek istiyoruz. Fomget markasını daha yukarı taşıma istiyoruz. Geçen sezon talihsiz bir şekilde kaçırdığımız şampiyonluğu Ankara’ya getirmek istiyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER