© Sporanki 2010

Başkent'te Süper Lig heyecanı

Spor Toto 1. Lig’de bitime 4 hafta kala 66 puanla lider durumda bulunan MKE Ankaragücü, Süper Lig serüveninde artık son metreleri yürüyor. Sarı-lacivertliler, yarın Eryaman Stadı’nda oynanacağı Yılport Samsunspor maçında berabere bile kalsa, bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönecek. Zorlu maratonu ilk sırada götüren sarı-lacivertli ekibin başarısı, başkentte büyük bir heyecan dalgası estiriyor. Kulüpten yapılan ‘bayraklarla şehrimizi donatalım’ çağrısına taraftarlar büyük ilgi gösterirken, Ankara Büyük Şehir Belediyesi desteğini, “Tüm şehir yanında, şampiyon Ankara’ paylamışları ile verdi. Dün satışa sunulan maçın biletlerine yoğun talep geldiği ve kısa sürede önemli bir bölümün tükendiği belirtildi. Biletler, tüm tribünler için 20 TL’den satılıyor.

 

SARI-LACİVERT DEV BAYRAKLAR DALGALANIYOR

 

Taraftarların balkonlarının yanı sıra, kurum ve kuruluş binalarında da sarı-lacivert dev bayraklar dalgalanıyor. Altındağ Belediyesi, Mamak Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi, Etimesgut Belediyesi, Gölbaşı Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Sincan Belediyesi, merkez binalarına Ankaragücü bayraklarını astı. Ankara Büyükşehir Belediyesi de Ankaragücü’ne destek için harekete geçti.

AŞTİ'ye Ankara'nın en büyük Ankaragücü bayrağı asıldı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus meydanında yapımı devam eden EGO binasına (Spor Genel Müdürlüğü eski binası) sarı lacivert renkte dev afiş asarken, reklam panoları ve metro vagonlarındaki ekranları “Tüm şehir yanında Şampiyon Ankara” yazılı görsellerle süsledi.

Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından yaptığı, “Kurtuluş Savaşı Gazisi, Eren ile Mert’in sevdalısı, gurur dolu arması... Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yanınızdayız” paylaşımıyla moral desteğini sürdürdü.

Binalarına bayrak asılması talebine önce izin vermediği ileri sürülen Kızılay AVM yönetimi ile Ankaragücü taraftarı arasında yaşanan tartışma, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin devreye girmesi ile tatlıya bağlandı. Murat Köse, Ankaragücü yöneticileri ve sarı-lacivertli taraftarın da katılımıyla, Kızılay AVM’ye de Ankaragücü bayrağı asıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER