© Sporanki 2010

BAŞKENT'TEN HABER | ALTINDAĞ BELEDİYESİ GENÇLİK MERKEZLERİNE YOĞUN İLGİ

Ankara, Ankara Haber, Ankara Haberleri, Başkent Haberleri

Altındağ Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren 18 Gençlik Merkezi’nde yeni eğitim dönemi başladı. Farklı branşlarda kursların yer aldığı Gençlik Merkezlerine, bu yıl tam 2500 Altındağlı genç kayıt yaptırdı.

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezlerine rekor başvuru… Altındağ Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gençlik Merkezlerinde kurslara başvuru süreci tamamlandı. Altındağlı gençler bu yıl da, önceki yıllarda olduğu gibi kurslara büyük ilgi gösterdi. Bu yıl 30 farklı branşta kursun açılacağı merkezlere, 2 bin 500 Altındağlı genç kayıt yaptırdı. Altındağlı gençlerin bu merkezler sayesinde çok daha başarılı ve özgüvenli bireyler olduklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, tüm Altındağlı gençleri merkezlerden faydalanmaya çağırdı. Başkan Tiryaki, yeni eğitim ve öğretim döneminin herkese hayırlı olmasını temenni etti.

EN ÇOK TALEP MATEMATİK KURSUNA

Yeni eğitim öğretim sezonuna "merhaba" diyecek olan Gençlik Merkezleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da dopdolu... Gençler okul derslerine destek olması amacıyla açılan kurslara büyük ilgi gösteriyor. En fazla başvuru alan kurs matematik… Daha sonra ise sırasıyla İngilizce, Fen Bilgisi ve Türkçe dersi geliyor. Gençler ayrıca, resim, el sanatları, satranç, tekvando, akıl oyunları ve drama branşlarına da büyük ilgi gösteriyor.

TÜM KURSLAR ÜCRETSİZ

Gençlik Merkezlerinin Altındağlı gençlerin hayatına büyük katkısı olduğunu, pek çoğunun hayatının değiştiğini vurgulayan Başkan Tiryaki “İsteyen herkesin ücretsiz olarak yararlanabildiği bu kurslar, gençlerin sadece fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamakla kalmıyor, okuldaki ders başarılarını da çok olumlu derecede etkiliyor. Bu nedenle Altındağ'da faaliyet gösteren gençlik merkezlerimizde, sadece Altındağ'ın değil, ülkemizin geleceği için de çocuklarımızı kültür, sanat ve sporla buluşturuyoruz. Kurslarımızda eğitimcilerimiz tarafından yetenekli çocukları belirleyerek, spor ve sanata yönlendiriyoruz. Sanata ve spora yönlendirilen çocuklarımızın eğitim hayatında da başarılı olduğunu gözlemliyoruz ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“VELİLERİN GÖZÜ ARKADA KALMIYOR”

Başkan Tiryaki “Gençlik Merkezlerine gelen Altındağlı çocuklarımız ve gençlerimiz yalnızca kurslara katılmakla kalmıyor. Bu merkezlerimizde düzenlenen etkinlikler, geziler ve seminerler sayesinde yeni arkadaşlar ediniyorlar, bilgi sahibi oluyorlar ve sosyalleşiyorlar. Sinema, tiyatro, sergi, konser ve müzelere gidiyor, yaşadıkları şehrin kültür sanat etkinliklerine aktif olarak katılıyorlar. Yaş gruplarına göre verilen derslerin yanı sıra, merkezlerde oluşturulan bilgisayar ve internet odaları ile kütüphaneden de ücretsiz yararlanabiliyor, ödevleri için gerekli araştırma-incelemeyi buralarda yapıyorlar. Gençler internetin farklı imkanlarından da faydalanabiliyor. Ayrıca en önemlisi, bu merkezler sayesinde hiçbir velinin gözü arkada kalmıyor. Aileler de çocukların gelişimine katkı sağlayan gençlik merkezlerinden oldukça memnun...” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER