© Sporanki 2010

Bein Sports bir ülkede daha ödemeleri durdurdu

Bein Sports bir ülkede daha ödemeleri durdurdu

Sporanki'nin You Tube kanalına ücretsiz abone olmayı lütfen unutmayın...

ABONELİK İÇİN LİNK > https://www.youtube.com/results?search_query=sporanki

beIN Sports, Fransa'da da ödemeleri dondurdu!

Fransa Lig 1'in iki yayıncısı Canal+ ve beIN Sports, maçların oynanmamasını gerekçe göstererek kulüplere sezonun son taksitini ödemedi. Bu ödeme yapılmadığı için çok sayıda kulübün iflas noktasına geldiği bildiriliyor. İşin en ilginç yanı ise PSG Başkanı Nasser El-Khelaifi'nin, beIN Media Group CEO'su olarak kendi kulübüne de hak ettiği parayı ödememesi.

Fransa Lig 1'in ana yayıncısı 1984'ten bu yana yayıncısı olan Canal+ 2020/21 sezonundan başlayacak yeni ihale döneminde ilk kez dışarıda kaldı ve yerini İspanyol Mediaset'e kaptırdı. Eski ihale döneminde 228 maç yayınlayan beIN Sports ise sadece 76 maçın yayın hakkını 323 Milyon Euro ödeyerek aldı.

 Türkiye'de de dondurulmuştu
Türkiye'de Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran beIN Sports da ligler yeniden başlayınca kadar ödemeleri durduracağını açıklamıştı. Bu dur kulüpleri zorda bıraktı. Kulüpler Birliği, yayıncı kuruluş döviz kurlarındaki artıştan ötürü zorlandığında kendilerinin yıllık gelirden yüzde 10'luk indirim (30 milyon dolar) yaptıklarını ve dolar kurunu da 5.80'den sabitlediklerini hatırlatarak, "Yayıncı da bugün bize destek olmalı" demişti.

 Hüseyin Özkök-Ajansspor 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER