© Sporanki 2010

Beştepe'de hava değişti, yeni plan çizildi!

Süper Ligde son sırada yer alan Gençlerbirliği, 30. hafta maçında Fenerbahçe’yi deplasmanda 2-1 yenerken, bu galibiyet, Beştepe’deki havayı da tabloyu da değiştirdi. Bir maç eksiği ile 24 puana sahip olan kırmızı-siyahlılar, son 12 maça girerken, planlarını yeniden oluşturdu.

Sezon başından bu yana üç teknik direktörlüğü yapan Başkent ekibi, son olarak görevi devralan Özcan Bizati yönetiminde çıktığı zorlu müsabakada Fenerbahçe karşısında tarihi bir zafer elde ederken, gözler cumartesi günü oynanacak Kasımpaşa maçına çevrildi.

Daha önce Gençlerbirliği’nde de farklı dönemlerde görev yapan Fuat Çapa’nın başında bulunduğu Kasımpaşa bir maç fazlası ile 31 puana sahip ve 15. basamakta. Beştepe cephesinde öncelikli hedef, final niteliğindeki bu karşılaşmayı kazanıp, rakipleri ile arasındaki puan farkını biraz daha düşürmek. Süper Ligin 31. haftasında oynanacak maçların ardından, 2022 Dünya Kupası elemeleri nedeniyle liglere ara verilecek. Kırmızı-siyahlılar, alacakları galibiyetle hem bir seriye geçmek hem de milli araya moralli girmek istiyor.

 

SANDRO LİMA FORVETTE TEK İSİM

 

Gençlerbirliği cephesinde ikinci hedef ise, milli maçlar nedeni ile verilecek 14 günlük arada, takımdan uzun süre ayrı kalan isimleri, tam olarak ligin son bölümü için hazır hale getirmek. Kırmızı-siyahlılarda, Stancu sakatlığı, Sio da rahatsızlığı nedeni ile uzun saredir forma giyemiyor. Devre arasında transfer edilen Sandro Lima, bu bölgede yalnız kalmış durumda. Savunmada oynayan Toure, 2-3 maçtır görev yapamıyor, Diego ise forma giyme konusunda sakatlığı nedeniyle istikrarsız bir performans sergiliyor. Kasımpaşa maçı öncesinde; Sio, Stancu ve Diego, takımdan ayrı, fizyoterapist eşliğinde çalışmalarını sürdürdü.

Kalan maçları:

Kasımpaşa (i)

Alanyaspor (d)

Erzurum (i)

Ankaragücü

Sivasspor (i)

Kayserispor (d)

Ç.Rizespor (i)

Hatayspor (d)

Galatasaray (i)

Karagümrük (d)

Göztepe (i)

Trabzonspor (d)

12 PUAN İLK 6 TAKIMDAN

Bu sezon şu ana kadar ki performansıyla hayal kırıklığı yaşatan Gençlerbirliği, son maçında şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe’yi deplasmanda 2-1 yenerken, değişik bir grafik çizdi. Kırmızı-siyahlılar, geride kalan 30 haftada; 6 galibiyet, 6 beraberlik ile 24 puan toplarken, bunların yarısını, sıralamada ilk 6 içinde yer alan takımlardan aldı.

Gençlerbirliği lider Beşiktaş’ı deplasmanda 1-0, 3. sıradaki Fenerbahçe’yi yine deplasmanda 2-1, 5. basamaktaki Aytemiz Alanysapor’u içerde 2-1, 6. durumdaki Atakaş Hatayspor’u Eryaman Stadı’nda 3-1 mağlup etti. Kırmızı-siyahlılar diğer iki galibiyetini ise BŞB Erzurum ve Hes Kablo Kayserispor’a karşı elde etti.

Şimşekler, diğer 6 puanı; İttifak Holding Konyaspor (2), Ankaragücü, Gaziantep FK, Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor maçlarındaki beraberliklerinde elde etti.

 

GENEL KURUL ERTELENDİ

Gençlerbirliği Kulübünün olağanüstü genel kurulunun yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler doğrultusunda ertelendiği bildirildi.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, kırmızı-siyahlıların 21 Mart’ta, çoğunluk sağlanamaması halinde ise 28 Mart’ta, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde yapılması planlanan olağanüstü genel kurulunun Kovid-19’a karşı alınan tedbirler doğrultusunda ertelendiği kaydedildi.

Salgın ile ilgili tedbirler açıklanırken, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının genel kurullarının en fazla 300 kişiyle yapılması ve delegeler arasında önemli bir mesafenin bırakılması gibi şartlar getirilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER