© Sporanki 2010

Bir Kenan Koçak analizi!..

Camianın sevilen isimlerinden ve yaklaşık 30 yıldır Almanya’da yaşayan Şükrü Oğuz Uyutan, Ankaragücü teknik direktörlüğüne getirilen Alman alt yapılı Kenan Koçak hakkında Ankaragücü taraftarına bilgilendirmeler yaptı.

Alman futbolunu ve Almanya’da futbol yaşantısını sürdüren teknik direktör ve futbolcuları çok yakından takip eden Şükrü Oğuz Uyutan, Kenan Koçak’a şans verilmesi halinde Ankaragücü’de başarılı olacağını belirtti.

Şükrü Oğuz Uyutan’ın değerlendirmelerini gazeteci arkadaşımız Burak Şenol derledi.

İşte o bilgilendirme açıklaması:

"Uzun zamandır sosyal medyayı kullanmıyorum. Açıkçası söylemek gerekirse, Ankaragücü son beş yıldır kötü ve yetersiz yönetiliyor. Hiçbir zaman kulübe veya taraftara karışmadım, gruplardaki tüm arkadaşlara ve oluşumlara saygım var. Neticede hepimiz Ankaragüçlüyüz.

Son dönemde yönetime istifa söylemleri var. Canı gönülden katılıyorum. Büyük yanlışlar yapıldı. Hoca diye getirilen eski, doymuş futbolcular, yetersiz hocalar, gereksiz futbolcular derken kulüp kaosa itildi.

Almanya'da yaşadığımı biliyorsunuz. Şu anda yönetimin yaptığı sayısız hata var. Ama nasıl Kenan Koçak ismi atıldı anlamıyorum. Beş yıldır her platformda milli takıma gelmeden önce Kenan Koçak'ın tam yetkiyle takımın başına geçmesi hayalimdi.

Ankaragücü'ne ne kadar bağlı olduğumu bilen bilir. 60 yıldır Ankaragüçlüyüm ve başarısız olmaktan bıktım. Kenan hoca Ankaragücü'ne gelirken, taraftar haklı olarak yönetimin istifasını istedi. İlginç olan, takımımızın alt yapıyı kurtarabilecek, geleceğe yatırım yapabilecek, akademik alt yapısı olan gerçek bir futbol öğretmeni bulmuşken, inanılmaz hakaret maruz kalmasıydı.

Kenan Koçak hakkında bazı bilgiler vereceğim, ondan sonra ne derseniz diyebilirsiniz, başımın üstünde. Son kararı taraftar verecektir.

Hannover 96 gibi tarihi bir takımda teknik direktörlük yaptı, Bundesliga 2’de çalıştı. Futbolculuk geçmişi alt liglerde olsa da, ona stajyer demek hakarettir.

Arda Güler, Kenan Yıldız ve birçok genç futbolcu aktif milli takımda. 17-18-19-20 yaş milli takımlarının tüm oyuncularını bizzat kendisi izledi ve yetiştirdi.

Arda Güler'i Tolunay Kafkas veya başka hocalar kadroya almazken, o direkt forma verdi. Milli takımın şu anki hali, Stefan Kuntz veya Montella'nın değil, Kenan Koçak'ın eseridir.

Pro lisansı olmayan, teknik direktör olmayan, sadece eski futbolculuk geçmişi olan adamlara bu kulüpte teknik direktörlük yaptırıp sahaya bile başka unvanlarla çıkardılar. Kenan Koçak ise Hennes-Weisweiler-Akademie'nin teknik direktör pro lisansının üst seviyesi olan futbol öğretmenliği ünvanına sahip bir insandır. Ona stajyer demek çok iddialı olur.

Yönetimin yaptıklarını ben de beğenmiyorum, desteklemiyorum. Ancak Kenan Koçak hangi yönetimle çalışırsa çalışsın, beni ilgilendirmez. Ankaragücü'nü hedefe götürecek adamdır, geleceğimizdir.

Gerekli destek verilirse, başarılı olur. Başarısız olursa da herkes kapıyı gösterir.

50 yıllık futbol bilgilerime dayanarak şunu söyleyebilirim: Kenan Koçak bu takımı bu sezon, bu kadroyla Süper Lig'e çıkarır, hatta daha ileriye gider. İyi bir destek verilir, takımın eti kemiği altyapısıyla hocaya bırakılırsa, Süper Lig'de ilk sekize hatta Avrupa kupalarına katılma hedefimize ulaşacağımıza adım gibi eminim.

Yönetim bin tane yanlış yapsa da, bazen doğruyu gösterir. Taraftar haklı olarak tepki gösterebilir ama tepkilerini yanlış insana göstererek geleceğimizi baltalamamalıyız. 'Abi neye güveniyorsun?' sorularına size tek cevabım var: Kenan Koçak'a beş maç şansı tanınsın. Saygılarımla."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER