© Sporanki 2010

Bol deplasmanlı, 7 hafta, 6 maç!

Ankaragücü’nde kritik dönemeç başlıyor. Ligin 12 haftalık periyodunu mükemmel bir şekilde geçiren  ve liderlik koltuğuna oturmayı başaran Başkent ekibi, ligin ilk yarısının bitmesine  7 hafta kala kritik bir dönemece giriyor. Başkent ekibini zorlu ve bol deplasmanlı haftalar bekliyor.

Puanının aslanın ağzında olduğu bir dönemde, genelde ligin altında ve can havliyle oynayan takımlara karşı mücadele edecek olan sarı – lacivertliler, bu maçlarda kapalı defans yapacak, zorlu rakiplerle karşılaşacaklar.

Başkent ekibi ilk olarak 21 Kasım tarihinde Adana deplasmanında Adanaspor ile karşılaşacak. Turuncu – beyazlılar son haftaların formda takımı.

Ankaragücü bir sonraki hafta ise, yine bir deplasman maçına çıkacak. Bu kez rakip ligin dibinde yer alan, ancak köklü bir futbol geleneği olan Altınordu takımı. Altınordu maçı da İzmir’de oynanacak.

Peş peşe 2 deplasman oynayacak olan Başkent ekibi, 15.Hafta da ligin dibindeki Balıkesirspor ile Eryaman’da karşılaştıktan sonra 16.hafta yine çok zorlu bir deplasmana çıkacak. Rakip Samsunspor. Karadeniz ekibi, bu sezon istenen seviyeye gelemese bile, kendi saha ve seyircisi önünde her zaman büyük tehlike !

17.Haftayı BAY geçerek puansız bir hafta geçirecek olan sarı – lacivertliler, 18.hafta yine deplasmandalar. Bu kez rakip komşu kentin takımı Boluspor.

Ankaragücü sezonun ilk yarısını, Keçiörengücü ile Ankara’da oynayacağı maçla tamamlayacak.

Başkent ekibi ilk yarının kalan 7 haftasında 2 iç saha, 4 deplasman maçı oynayacak. 1 haftayı ise BAY geçecek.

Bu zorlu periyod ile ligin ilk yarısındaki yerini belirleyecek.

Deplasman ağırlıklı bu fikstüre bakıldığında, taraftarın bir kısmı tarafından dillendirilen “Zorlu maçlar bitti !” söyleminin gerçekçi olmadığını rahatlıkla görebiliyoruz.

Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz…

ORHAN SAL 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER