© Sporanki 2010

Bu yenilgi Mustafa Reşit Akçay'a yazar !

Bu yenilgi Mustafa Reşit Akçay'a yazar !

(Maçtan önceki yazım:  http://sporanki.com/index.php/tr/sporanki-kose-yazilari/orhan-sal-kose-yazilari/hamza-hamzaoglu-ve-mustafa-resit-akcay-in-taktik-savasi)

Maçtan önceki son yazımda; taktik savaşı olacağını belirtmiştim. Ama baktım taktiği Gençlerbirliği teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu çalışmış. Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay hafta boyunca maçla ilgili sadece defansa çekilip beklemeyi çalıştırmış takımına.
Hiçbir önlem almamış. Sadece bekleyip, dönen toplarda hızlı hücum yapmayı düşünmüş. Ama hızlı hücum yapacağı Saba, Michalak ve Rodrigues gibi adamları kendi sahasına, hatta kendi ceza sahası içine kadar çekmiş. Kendi takımını kendisi frenlemiş.
Oysa Hamza Hamzaoğlu görüldü ki, hafta boyunca dersini iyi çalışmış, hem Ankaragücü’nün çabuk adamlarına iyi önlem almış, hem de hücumda tüm varyasyonları çalışmış.
Hamza Hamzaoğlu; böylece Başkent derbisini kazanarak takımına rahat bir nefes aldırdı.
Ben son yazımda her şeyi detaylı bir şekilde yazmıştım. Gençlerbirliği’nin en güçlü bölgesinin orta sahasıyken, Ankaragücü’nün tam aksine en zayıf bölgesinin orta saha bölgesi olduğunu belirtmiştim. Akçay maalesef bu bölgeye bırakın önlem almaya, tam tersi zayıflatmış. Geçen haftanın kazanan takımını bozmuş, Gustavo’yu bitiren kaptan Sedat’ı Sessegnon’un başına dikmeyi akıl edememiş ve Sese’yi maçın yıldızı yapmış. Faty’nin son Fenerbahçe maçındaki performansına aldanmış, Faty’in takıma katkı verebilecek bir oyuncu olmadığını, çağın gerisinde bir orta alan oyuncusu olduğunu süzememiş. İlhan’ı akıl almaz bir bölgede oynatıp, hem İlhan’a hem takıma zarar vermiş.
Gençlerbirliği’nin hem savunma, hem de hücum yönü iyi olan orta alanına maçı bırakmış.
Hadi Pazdan ve Orgill sakat anladık ama, Rivas, Stanojeviç ve Orkan neden halen hazır değil anlayamadık.
Dahası Pinto ve Kitsiou’nun verimliklerinden geldiğinden bu yana hiç faydalanmadı. Saba’yı çıkarması da hataydı.
Yaptığı oyuncu değişiklikleri ve değişikliklerden sonraki takım yerleşimiyle de maçın finalini yaptı.
Bu yenilgi Mustafa Reşit Akçay’a yazar. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçından sonra alkışladığımız ve takdir ettiğimiz Akçay bu kez yapması gerekenleri yapmadı. Nasıl doğrularda öveceksek, yanlışlarda da eleştireceğiz. Geçen hafta galibiyeti Akçay'a yazdıysak, bu hafta da yenilgiyi Akçay'a yazdık. 
İnşallah Sivasspor gibi orta sahası çok güçlü bir takıma karşı bu orta saha yapısıyla sahaya çıkmaz. Yoksa sonumuz çok fena hüsran olur.
Gençlerbirliği’ni kutluyorum. Ankaragücü’nün geçen hafta Fenerbahçe maçında oynadığı gibi oynadılar. Akıllı oynadılar, iyi savaştılar. Hamza Hamzaoğlu takımını maça çok iyi hazırlamış. Bana göre hak ettikleri bir 3 puan aldılar.
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER