© Sporanki 2010

Büyük isyan ! "Taraftarsız futbol olmaz "

Büyük isyan ! "Taraftarsız futbol olmaz "

Bundesliga'da kulüpler dört gözle maçların seyircisiz de olsa yeniden başlaması umudunu sürdürürken, Almanya'daki tüm taraftar derneklerinin üye olduğu birlik, maçların başlamasına karşı olduklarını açıkladı.
Taraftar Dernekleri Birliği kamuoyuna şu açıklamayı yaptı.

"DFL'nin mayıs ayı başında lige yeniden başlama planı gerçekleştirilemez. Biz maçların ne zaman başlayacağına dair verilecek bir karara katılmıyoruz. Böyle bir durumda futbolun toplumun geri kalanından kopuk olması kabul edilemez. Biz kulüplerin yetkililerin hukuksal sorumlulukları olduğunu ve kulüplerinin finansal refahı için çalışmalarını anlıyoruz. Ancak her şeye rağmen böyle bir durumda bütün toplum ve ekonomi bu şartlarla mücadele ederken insanların kaygılarını geri plana atarak maçları yeniden başlatma isteği anlaşılamaz"

 Taraftar gruplarından gelen bu tepki, 23 Nisandaki Kulüpler Birliği toplantısında yeni bir tartışma konusunu masaya getirirken 30 Nisandaki Merkel-Eyalet Başbakanları toplantısında da siyasetçilerin ligin başlaması konusunu daha dikkatli bir şekilde ele almaları kaçınılmaz olacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER