© Sporanki 2010

CBL Kurumlararası Basketbol Ligleri Avrupa Arenasında Buluşuyor…

CBL Kurumlararası Basketbol Ligleri Avrupa Arenasında Buluşuyor…

CBL Kurumlararası Basketbol Ligleri’nde ilk uluslararası turnuva 24-28 Ekim tarihleri arasında 12 takımın katılımı ile Belgrad da yapılacak.

Belgrad Uluslararası Corporate  Basketball Cup 2024‘e Türkiye’den CBL Türkiye şampiyonu Yıldız Holding, Türkiye CBL ikincisi Havelsan, CBL Ankara Şampiyonu TUSAŞ, İstanbul yarı finalisti Tavuk Dünyası, İstanbul CBL Seri B şampiyonu Borusan ile Sırbistan’dan 4, Hırvatistan’dan 2, Bosna Hersek’ten ise 1 takım katılacak.

Geçtiğimiz aylarda CBL Ankara ve İstanbul ligleri, yurtdışındaki benzer kurumsal basketbol ligleri ile işbirliği içine girerek birlikte ilerlemek için biraraya geldiler. 2 yıl önce başlayan görüşmeler sonunda CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu’nun daveti ile İstanbul’da toplanan, CBL İstanbul Kurucusu Emre Atalay, CBL IT Corporate League Sırbistan/Belgrad kurucusu Luka Bulatovic, Hırvatistan Bussines League kurucusu Pere Markic’in de katılmasıyla kurumsal basketbol platformunda ortak hareket etmek ve uluslararası şampiyonalar düzenleme konusunda anlaştılar.

 

Uluslararası CBL şampiyonalarına her ülkede yapılan kurumsal lig maçlarının sonunda ortaya çıkacak il ve ülke şampiyonları ile ilk sıralarda bitiren takımlar davet edilecek, davet edilen takımların gelememeleri durumunda ise diğer takımlar ile görüşülecek. CBL Avrupa Ligleri Şampiyonası’nda, kupayı alan şirket takımı Uluslararası CBL CUP Şampiyonu ünvanını alacak.

Ersin Eroğlu; “Hayalini kurduğmuz bir organizasyon”

CBL Ankara kurucusu Ersin Eroğlu, bu platforma görüştükleri Bosna Hersek başta olmak üzere Polonya, Almanya, İtalya ile diğer ülkelerdeki benzer liglerin de katılmasının beklendiğini söyleyerek, “Uzun süredir hayalini kurduğumuz, uluslararası şirketler platformunda basketbola gönül veren insanların, kurum takımlarının biraraya gelmesi için ilk uluslararası turnuvanın yapılmasından çok mutlu olduk. Katılımcı tüm takımlara teşekkür ederken başarılar da diliyorum” dedi.

Farklı ülkelerden gelecek şirketlerin ve kurumların kendi ülkeleri dışında basketbol sahasında buluşarak, hem çalışanları ile birlikte spor yapmak hem de pek çok farklı ülkeden, sektörden gelen firmalar ve çalışanlar ile tanışacağını ifade eden Ersin Eroğlu, “Ayrıca farklı ülkelerdeki takımların biraraya gelmesiyle hem sportif olarak ülke dışında da markalarını duyurabilecekler hem de uluslararası sosyal ve iş ilişkilerini geliştirmek için güzel bir platform olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER