© Sporanki 2010

Celal Kıbrızlı adına futbol şenliği; her çocuk bir inci

Celal Kıbrızlı adına futbol şenliği; her çocuk bir inci

TÜFAD Ankara Şubesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Her Çocuk Bir İnci 2008 doğumlular Futbol Şenliği” yüzlerce çocuğun katılımı ile gerçekleştirilirken 19 Mayıs Dış Sahalar tam bir şölen alanına döndü.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD)Ankara Şubesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Her Çocuk Bir İnci 2008 doğumlular Futbol Şenliği” yüzlerce çocuğun katılımı ile gerçekleştirilirken, iki gün boyunca 19 Mayıs Dış Sahalar’da tam bir futbol şöleni yaşandı. Deneyimli teknik direktör Celal Kıprızlı adına düzenlenen futbol şenliğine 50 takım katılırken FOMGET takımı kız takımı ile bu futbol şölenine ayrı bir renk kattı. Geleceğin futbol yıldızlarına tribünlerde aile desteği de eksik olmazken sahada antrenörler kah ayakkabı bağını bağlayarak kah formasını giydirerek miniklere anne ve baba şefkatiyle yaklaştılar.

19 Mayıs Dış Sahalar’da yaşanan futbol şölenine Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, deneyimli teknik direktör Hüseyin Kalpar da katılarak miniklere destek oldular.

Ayrıca TÜFAD Ankara Şubesi antrenörlerinin oluşturduğu scout ekibi de yetenekli oyuncuları tespit etmek için tüm maçları dikkatlice takip edip 2008 doğumlular Türkiye Şampiyonası’na katılacak Ankara takımı için oyuncu seçtiler.

GENÇLERİMİZE SPORUN HER BRANŞINI SEVDİRELİM

Bir dönem TÜFAD Ankara Şubesi başkanlığı da yapmış, Türk futboluna yıllarını vermiş olan teknik direktör Celal Kıprızlı, adına düzenlenen etkinlik için TÜFAD Ankara Şubesi yöneticilerine teşekkür ederek,

“ Böyle güzel bir turnuvaya benim adımı verdikleri için Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Ankara Şubesi başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. TÜFAD’ın hep içindeyim Kendimi bildim bileli futbolun içindeyim. Türk futbolunun bir neferiyim. Turnuvaya katılan 50 takımın başkan, yönetici, antrenör ve çocuklarımızın ailelerine teşekkür ediyorum. Bu tip organizasyonların daha da büyüyerek ve gelişerek devam etmesini diliyorum. Bu tür turnuvaların daha çok olması gerekir. Aile, sporcu ve eğitimin bir arada olması gerektiğini düşünüyorum. Burada en büyük görev de belediyelere düşüyor. Belediyeler semt sahaları yaparak sporun her branşını genç nüfusumuza sevdirmeleri gerekir. Gençlerimizin önünü açalım onları kötü alışkanlıklardan kurtaralım” diye konuştu.

TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRILACAKLAR

TÜFAD Ankara Şubesi Genel Sekreteri Metin Bostanoğlu ise

“ Derneğimiz son yıllarda geleneksel olarak düzenlediği 12 yaş turnuvaları her yıl sömestir tatilinde gerçekleştiriyoruz. Bu turnuvalarımıza her yıl bir hocamızın adını veriyoruz. Yıllarca Türk futboluna hizmet etmiş derneğimiz üyesi antrenörlerimiz arasından belirlemeye çalışıyoruz. Bu yıl da Celal Kıprızlı hocamız adına düzenledik. Ankaramız adına çok güzel bir ortam. Değerli hocalarımız gelerek destek oldular. Bu turnuva ile Türk futboluna isimsiz kahramanlar kazandırabilirsek ne mutlu bize. Katılımlarından dolayı tüm takımlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bostanoğlu turnuvada seçilen sporcuların iki aylık bir hazırlık antrenmanı sonrasında Antalya’da kampa götüreceklerini ifade etti.

İNŞALLAH İYİ OYUNCULAR ÇIKAR

Turnuvada torunu da oynayan deneyimli teknik direktör Hüseyin Kalpar da TÜFAD Ankara Şubesi’ni düzenlediği bu turnuvadan dolayı tebrik ederek,

“Ankara’da ilk defa böyle bir turnuvaya katılıyorum. TÜFAD’a her şeyden önce teşekkür ediyorum. Güzel bir anlayış. Bunu geleneksel olarak devam ettirmeleri de güzel. Celal Kıprızlı hocamız adına düzenlenmiş olması da ayrıca anlamlı bir davranış. Celal hocamız da benim çok sevdiğim, dostum, kardeşim, arkadaşım. Güzel bir turnuva. İnşallah buradan ileriki yıllarda iyi oyuncular çıkar Türk futboluna çok faydalı olurlar. Çünkü futbolcu kardeşlerimizin hepsi böyle bir altyapıdan geçerek futbolcu oldular. Hepsi futbolcu olacak diye bir şey yok. Ama illaki içlerinden çıkacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

ALTYAPIDA SKORA ODAKLI EĞİTİME ÖNEM VERİLİYOR

Turnuvayı takip eden Gençlerbirliği alt yapı koordinatörü Taşkın Aksoy ise altyapılarda skora odaklı eğitim verilmesini eleştirerek,

“Şenlik havasında çok güzel bir turnuva. Bizim de amatör takımların altyapıdaki 2008 doğumlu oyuncularını görme fırsatımız oluyor. Gençlerbirliği altyapı ekibi olarak tam kadro buradayız. Umarım her sene devam eder. Kulüplerimizin altyapı gruplarına baktığımızda çok fazla skora odaklı eğitime önem veriyoruz.

Buna rağmen altyapılardan yine de oyuncu yetişir ama profesyonel takımlardaki hocalara maalesef zaman tanınmıyor, sabır yok. Kulüplerimiz iki maç mağlubiyet sonrası hoca değişikliğine başvuruyor. Bu tür sorunların çözülmesi lazım” diye konuştu.

Haber: A.Cevat Uğraş / Anayurt

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER