© Sporanki 2010

Cengiz Paça: "Hedefimiz Ankaragücü ekolü oluşturmak..."

Cengiz Paça: "Hedefimiz Ankaragücü ekolü oluşturmak..."

Sporanki'nin You Tube kanalına ücretsiz abone olmayı lütfen unutmayın...

ABONELİK İÇİN LİNK > https://www.youtube.com/results?search_query=sporanki

Sporanki, Ankaragücü alt yapı koordinatörü Cengiz Paça ile kendi You Tube kanalında canlı bir röportaj gerçekleştirdi.

(RÖPORTAJ LİNKİ: https://www.youtube.com/watch?v=bLiF38RwUGg)

Cengiz Paça röportajında kulüp alt yapısı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.


Cengiz Paça’nın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şu şekildeydi.


"TANDOĞAN TESİSLERİMİZ YENİLENİYOR"
Yeni yönetimin göreve gelmesiyle bizde bu göreve layık görüldük. Bu yüzden başta başkanımız Fatih Mert olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Tandoğan’a ilk geldiğimizde gerçekten hüzünlendik. Çünkü tesis anlamında gerçekten çok kötü ve ilgisiz bir yapı bulduk. Sahaya otlardan dolayı girilmiyordu. İlk iş olarak alt yapıyı yaşanır bir hale getirebilmek için hızlı bir çalışma yapıldı. Şu anda tesisimiz her anlamda yenilendi ve yaşanabilir bir tesis haline geldi. Yeni yönetimimizle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin de konuyu üstlenmesi ile birlikte Çarşamba günü inşaata başlanacak. Tandoğan’a; katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.


Tesislerin temmuz ayına yetiştirilmesi planlanıyor. İnşallah Tandoğan hemen faaliyete geçer. Çünkü Tandoğan Ankaragücü’nün mabedidir. Şu anki statüye göre U 17 ve 19 Akademik ligleri çim sahada oynanmak zorunda.Tandoğan Sentetik olacağı için 14, 15, 16’yı burada oynatmayı düşünüyoruz.


"PİLOT TAKIM İSTERİZ"
Pilot takımı ile ilgili başkanımızın söylemleri var. Normal şartlarda hepimizin isteği. Çünkü alt yapıda maç tecrübesinin kazanılması açısından pilot takımı çok faydası oluyor. Tabii şu an için bir şey demem doğru değil. Bunlar yönetimsel konular. Ama olmasını canı gönülden istiyoruz.


"ALT YAPIDAN SÜPER LİG'E"
Alt yapıdan çıkarıp A takımda oynayabilecek kalitede oyuncular bulmak istiyoruz. Bunu sayısal olarak değerlendirmiyoruz. Bizim geldiğimiz de A takımda alt yapı patentli 11 oyuncu vardı. Ama yeterli süreyi alamıyorlardı. Bu da profosyonelliği sorgular hale getiriyor.


Mert Topuz, Berke Gürbüz, Ender Aygören, Sıtkı Ferdi İmdat, Yusuf Eren Göktaş A takım kadrosuna katılacak. Amacımız; içinde Ankaragücü sevgisi olan, çekirdekten yetişmiş, öz kaynaklarımızla çıkan çocuklarla, takviyeli bir Ankaragücü izlemek. Bizim en büyük hedefimiz oyuncu; bizden A takıma çıkınca mutlaka suretle takımla oynaması.


"HEDEF ANKARAGÜCÜ EKOLÜ"
Bizim yeni süreçte önemli bir hedefimiz var. Biliyorsunuz Dünya üzerinde Barcelona ekolü, Hollanda ekolü, Almanya ekolü gibi futbol ekolleri vardır. Bizde yeni süreçte bir Ankaragücü ekolü oluşturmak istiyoruz. Kesinlikle A takımımız hangi sistemle oynuyorsa, alt yapı takımlarımızda aynı dizilişle ve aynı oyun formatıyla mücadele edecekler.


SPORANKİ ÖZEL…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER