© Sporanki 2010

Derbi sonrası gerginlik

Süper Lig'in 13. haftasında Gençlerbirliği ile Ankaragücü, Başkent derbisinde karşı karşıya geldi. Mücadele, iki takımın karşılıklı golleriyle 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Başkent derbisi önemli anlara sahne oldu.

Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Gençlerbirliği 58. dakikada Berat Özdemir'in golüyle öne geçerken, 74'te Saba Lobzhanidze skora dengeyi getirdi. Ceza sahasının solunda topla buluşan Murat Yıldırım, altı pas içindeki Berat'a 'al da at' dercesine pasını verdi. Berat da topu filelere gönderdi. Emre Güral'ın ara pasında topla buluşan Saba Lobzhanidze de son sözü söyledi.

2 DAKİKADA KIRMIZI KART GÖRDÜ

Gençlerbirliği'nde oyuna 93. dakikada oyuna giren Gökhan Altıparmak, 90+5'te kırmızı kartla oyun dışında kaldı

Maç içinde ve sonunda hayli gergin anlar yaşadı. Özellikle faul pozisyonları sonrası sert konuşmalar yaşanırken Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan eski oyuncusu Kitsiou'yu itiraz etmemesi konusunda uyardı.

Emre Güral da Mustafa Kaplan ile tartışan isimler arasındaydı.

Öte yandan derbide, iki takım futbolcuları soyunma odasına giderken tartışmalar yaşadı. 

Alınan bu sonucun ardından Gençlerbirliği 12 puana çıkarken, Ankaragücü de 9 puana yükseldi.

Son iki maçından galibiyetle ayrılan iki takım da yenilmezlik serisini 3 maça çıkardı

Ligin bir sonraki haftasında Gençlerbirliği, Sivasspor deplasmanına gidecek. Ankaragücü sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek.

Öte yandan Gençlerbirliği - Ankaragücü derbisinden sonra Gençlerbirliği teknik direktörü Mustafa Kaplan ve futbolcusu Berat Özdemir'in sözleri Ankaragücü taraftarı tarafından tepkiyle karşılndı.

Maçın ardından konuşan Berat Özdemir; "Bu fairplay yoksunu Ankaragücü’ne rağmen sempatik bir oyun oynamaya çalıştık.” demişti. Mustafa Kaplan ise "Yaygaralık yapan bir takım var" cümlesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER