© Sporanki 2010

Diego: "Burada çok mutluyuz. Burada yaşamaktan keyif alıyoruz"

Diego: "Burada çok mutluyuz. Burada yaşamaktan keyif alıyoruz"

Gençlerbirliği'nin tecrübeli savunma oyuncusu Diego Angelo önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Diego ile yapılan özel röportaj

Portekiz’de Naval’da üç yıl istikrarlı bir performans sergilemiştin. Bunun sonucunda da Serie A takımlarından Genoa’ya imza atmıştın. Ama kısa süre içinde Türkiye’ye geldin. Orada kalmamanda özel bir durum vardı sanırım?

Evet, üç yıl Naval’da kaldım daha sonra Genoa beni istedi. Transferim oldu ama oraya gittiğimde İtalya’da kural değişti. AB pasaportum olmadığı için yabancı oyuncu olarak görülüyordum ve oynama şansım azaldı. Menajerimle konuştum, Türkiye’den bir teklif geldi. Eskişehirspor’a geldim, ilk sene kiralıktım. İkinci sene opsiyon kullanıldı ve on senedir buradayım.
Sonra Eskişehirspor’a geldin, Antalyaspor’da forma giydin. İki takımda da uzun yıllar geçirdin. Kısa bir Kayserispor deneyiminden sonra şimdi Gençlerbirliği’ndesin. Gittiğin takımlarda uzun yıllar geçirmek bir tercih mi?
Kendimi şanslı hissediyorum. Farklı takımlarda oynadım ama uzun yıllar forma giydim hep. Kayserispor biraz kısa oldu ama ben iyi bir profesyonel olursan ve iyi bir karakterin varsa takımlarda böyle zamanlar geçirebilirsin diye düşünüyorum. Eskişehirspor 5 sene, Antalyaspor’da uzun yıllar oynadım. Buraya yeni geldim ama burada da hedefim büyük. İnşallah birkaç sene de burada oynayacağım.
13 Ağustos’ta takımla ilk antrenmanına çıktın, üzerinden iki ay bile geçmedi ama sen takıma hem uyum sağladın hem de etrafındakilere liderlik yapıyorsun. Bu da aslında tecrübenle ve kariyerinle örtüşen bir durum sanırım. Ve aynı zamanda takım kaptanlarından biri oldun. Buna dair düşüncelerin neler?
Az önce de dediğim gibi güzel şeyler gösterirsen sana tüm kapılar açık oluyor. Buraya yeni geldim ama kaptan oldum. Liderlik özelliğim var. Eskişehirspor’a 24 yaşında geldim. Orada lider oldum, Antalyaspor’da aynı şekilde. Kayserispor’da sadece 6 ay oynadım ama orada da takımın lideri ve kaptanlığını yaptım. Burada da arkadaşlarıma bunu göstermek istiyorum. Çok mutluyum böyle bir görev verildiği için. Bu sene inşallah biz iyi şeyler yapacağız.
Genç oyunculara sürekli bir şeyler anlatırken görüyoruz seni. Özellikle kendi mevkindeki futbolculara, antrenman bitiyor sen pozisyon anlatıyorsun. Genç futbolcular için ne düşünüyorsun?
Kulüpteki gençlerin kalitesi çok iyi. Bir iki kişi değil çok genç isim var. Ben tecrübeli bir futbolcuyum onlara göre ve onlara doğru yolları göstermek istiyorum. Hata yaptıkları pozisyonları anlatıyorum. Ben gençken de bana böyle yardım eden isimler vardı. Ben de aynı onlar gibi düşünüyorum. Kaliteleri var ama gençler, bazen pozisyon kaybediyorlar, en iyi şekilde düşünemiyorlar. Ben onlara her zaman onlara yardımcı oluyorum. Tabi ki Messi ya da Ronaldo değilim ama belli bir kariyerim var , onlara yardımcı olmak istiyorum.
Sezona istediğimiz gibi başlayamadık ama yavaş yavaş takım içindeki uyum sağlanıyor. Ne söylemek istersin sezonun geri kalanı için?
Bu sene zor bir sene. Standart şeyler yaşamıyoruz. Koronavirüs tüm dünya gibi bizi de etkiledi. İlk hafta bir futbolcu arkadaşımız pozitif oldu. Böyle şeyler takımı biraz bozuyor. İlk maç çok iyi oynamadık ama ikinci maç daha iyi oynadık.
Bu sene hazırlık maçı yapamadık, biraz zaman gerekiyor. Çünkü çok yeni futbolcular var. Ama ben gerçekten güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum.
Zargo Toure ile iyi bir uyum yakaladınız. Kısa sürede yakaladığınız uyum için neler düşünüyorsun?
Zargo benim çok iyi arkadaşım. İlk gün geldim bana çok iyi bir saygı ve sevgi gösterdi. Zargo çok iyi futbolcu ve iyi bir karakter ben böyle düşünüyorum. Hem hızlı hem iyi düşünüyor hem de iyi bir karakter. İyi bir uyum yakaladık, ben daha teknik ben daha pasa uyumluyum. Birbirimizi bu konuda iyi tamamladık.
Mert Nobre, bu kulüp için de Türk futbolu için de özel bir karakterdi. Mert Nobre’nin futbolculara yaklaşımını nasıl buluyorsun?
Mert Nobre’ye çok iyi adam. Çok güzel karakter, iyi bir insan. Biz ona çok inanıyoruz. Önceden büyük bir kariyeri vardı. Şimdi teknik direktör oldu. Çok iyi bir şekilde çalışıyoruz. O tecrübeli bir adam. Sonuç gelmedi daha ama bundan sonra biz daha iyi çalışacağız, daha iyi konsantre olacağız ve sonuçlar gelecek. Sonuçlar geldikçe daha iyi olacak.
Türkçe’ye çok hakimsin. Kızının Türkçe’sinin daha iyi olduğunu duyduk. Evde de Türkçe konuşuluyor mu sık sık?
Evde Portekizce konuşuyoruz, o bizim ana dilimiz. 10 senedir burada yaşıyoruz, Portekizce’yi de konuşuyoruz. Ama Türkçe konusunda kızlar daha iyi benden. Bazen dışarıda bana tercümanlık yapıyorlar. Bana yardımcı oluyorlar. Burada çok mutluyuz ailecek. Burada yaşamaktan keyif alıyoruz.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER