© Sporanki 2010

Emre Nur: “PTT yüreğiyle oynayan, cesur ve agresif bir takım olacak”

Başkent voleybolunun köklü kulüplerinden PTT bu sezon KFC Kadınlar 1.Ligde mücadele edecek.

Başkent ekibini bu sezon Türk voleybolunun tecrübeli antrenörü Emre Nur çalıştıracak.

Emre Nur’a SPORANKİ olarak sorularımızı yönelttik…

Emre Hocam kendi kariyerinizden başlarsak, sizi tanıyabilir miyiz?

Antrenörlüğe Fenerbahçe’de başladım. 2009 yılında, 19 yaşındayken, spor okulları ve altyapıda minik gruplarda kariyerime başladım. 13 yıl boyunca altyapıda her yaş grubundan sayısız sporcunun hayatına dokundum. Birçok şampiyonluk elde edip, A Takım seviyesinde birçok oyuncu yetiştirdim. Milli takım alt yaş gruplarının tamamında yardımcı antrenör olarak görev aldım. U19 ile Avrupa Şampiyonluğu, diğer gruplarla Balkan Şampiyonlukları yaşadım. Fenerbahçe'nin son üç sezonunda 2. Lig ve 1. Lig'de genç sporcularla iyi işler çıkardık. Fenerbahçe'nin ardından Eczacıbaşı altyapısıyla genç takım antrenörü olarak anlaştım. Aynı sezon Beşiktaş A Takımı'nın da başantrenörlüğünü yaptım. Beşiktaş'ı şampiyonlukla Sultanlar Ligi'ne çıkardık, Eczacıbaşı'nın gençleriyle de Türkiye Şampiyonu olduk. Geçtiğimiz sezon İstanbul B.B. Spor Kulübü ile mütevazı bir kadroyla final oynadık ve şimdi büyük bir camiada, hedeflerimizin kesiştiği yer olan PTT Spor Kulübü'ndeyim.

Bu sezon Başkent’tesiniz. Neden PTT’yi tercih ettiniz?

En güçlü sebebi, gerçek bir hedefi olması ve bu hedef için her türlü imkanı sunmaya hazır bir yönetimin bulunmasıydı.

PTT’de bu sezon ki hedefiniz nedir?

PTT'deki bu sezonki hedeflerim; herkesin takdirini toplayan, voleybolu en doğru şekilde oynamaya çalışan, hırslı ve mücadeleci bir takım yaratmaya çalışmak. Her antrenman ve her maçta kendini geliştiren bir takım olacağız. Tüm yönetim, staff ve sporcular bu doğrultuda zaman kavramını ortadan kaldırarak emek harcıyoruz. Bunu başarabilirsek, PTT'yi ait olduğu Sultanlar Ligi'ne çıkarabiliriz.

Geçen sezon Sultanlar Liginde mücadele eden bir takım vardı. Başarısız geçen bir sezonun ardından kadro tamamen değişti. 12 transfer yaptınız. Transferde kriterleriniz ne oldu?

Oyuncu seçiminde öncelik olarak çalışmayı seven, bu işi keyifle yaptığına inandığımız tecrübeli ve yetenekli genç sporcuları tercih ettik.

Transfere devam edecek misiniz. Takımda eksik gördüğünüz bölge var mı? Kulüp yönetiminden transfer isteyecek misinzi?

Şu anlık transfer düşüncem yok, fakat rakiplerimizin hamlelerine karşı ihtiyaç halinde bunu talep edebilirim.

Ligin başlamasına oldukça zaman var. Yakında hazırlık maçlarınız başlayacak. Genel anlamda nasıl bir takım oluşturmak istiyorsunuz?

Nasıl bir takım? Her topu doğru oynamaya çalışan, aklı ve yüreğiyle oynayan cesur ve agresif bir takım olacak. Başarıyı yakalamak istiyorsak, önce takım olmayı başarmak gerekiyor.

Takımdaki oyuncularınız ile iletişiminiz nasıl?

İyi bir takımda en önemli unsur da iletişimdir. Kulüpteki her bireyin birbiriyle en iyi şekilde iletişim kurması için çok özen gösteriyoruz. Sporcularımla aramda güven bağını kurma aşamasındayız, bu aşamada her şeyi çok şeffaf yaparak süreci en ince ayrıntısına kadar birlikte yürütüp değerlendiriyoruz. Onlara çok saygı duyuyorum ve değer veriyorum, bu da aramızdaki bağı kuvvetlendirdiğine inanıyorum.

Ligi değerlendirsek, bu sezon en önemli rakipleriniz kimler olacak?

Göztepe ve İLBANK'ın bütçe ve kadro kalitesi çok iyi. Yine Karşıyaka ve İstanbul B.B. ligin zorlu ekiplerinden olacak. Tüm rakiplerime sakatlıksız bir sezon dilerim.

Geleceğe dönük kendi hedefiniz nedir?

Geleceğe dönük olarak; artık Sultanlar Ligi vaktimin geldiğini düşünüyorum. Orada da kendimi ispatlamak istiyorum. Voleybol antrenörlüğü benim için bir işten ziyade, hayatımın ta kendisi. Uzun vadede hem yurtdışı tecrübesi kazanmak hem de milli takımımızın başında Türk antrenör olarak görev alıp başarılı olmak en büyük hedefim.

Ankara hakkında düşünceleriniz nelerdir, Ankara’da en çok neyi sevdiniz?

Ankara'ya yabancı değilim; uzun yıllar milli takım kampları, turnuvalar sayesinde çok sık gelip gittiğim bir yerdi. Hayatın çok pratik olması, İstanbul’a göre her şeyin birbirine olan yakınlığı, zaman kavramı bakımından her şeyin kısa sürede ulaşılabilir olması beni çok mutlu etti. Ankara'yı çok sevdim, umarım uzun yıllar burada kalırım.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER