© Sporanki 2010

En "kısır" Gençlerbirliği!

Gençlerbirliği Haberleri,Gençlerbirliği Haber, Gençlerbirliği, Ankara Futbol Haberleri

8 haftası geride kalan 1. Lig’de en az gollü karşılaşmalar Gençlerbirliği maçları oldu.

Kırmızı-siyahlıların bu sezon oynadığı karşılaşmalar kısır sonuçlara sahne oluyor. Gençlerbirliği’nin 8 haftada oynadığı maçlarda toplam 12 gol kaydedildi. Maç başına 1.5 gollük ortalama ligin en düşük gol ortalaması oldu.

Keçiörengücü maçları toplam 15 golle en kısır ikinci sırayı alırken, en gollü maçlara sahne olan takımlar Yeni Malatyaspor (29), Adanaspor (28) ve Ümraniyespor (28) oldu.

Gençlerbirliği’nin bu sezon maçlarında iki kez 3 gol, bir kez 2 gol, dört kez 1 gol olurken bir karşılaşmada ise gol sesi çıkmadı.

Gençlerbirliği attığı 6 golle (maç başına 0.75) Yeni Malatyaspor’dan sonra ligin en az gol atan takımı oldu. 1.5 sene sonra liglere katılan ve transfer yasağı nedeniyle genç bir kadroyla mücadele eden Yeni Malatyaspor bu sezon 4 gol atabilirken ligin ilk maçına da çıkamamıştı.

Kırmızı-siyahlıların 6 golünü Moussa Djitte (2), Mete Kaan Demir, Metehan Mimaroğlu, Buğra Çağıran ve Gökhan Altıparmak kaydetti.

Gol yollarında sıkıntı yaşayan Gençlerbirliği, savunmada ise daha iyi bir görüntü verdi. Kırmızı-siyahlılar, kalesinde gördüğü 6 golle Erzurumspor FK ve Keçiörengücü ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER