© Sporanki 2010

Erhan Aras THF Başkanlığına Aday

*Aras, “Türk Hentbolunu marka haline getireceğiz”

Türkiye Hentbol Federasyonu önceki dönem Başkan Yardımcısı ve Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Eylül ayında yapılacak THF Olağan Genel Kurulu'nda başkan adaylığını açıkladı.

Dünyada özellikle de Avrupa’da çok sevilen hentbolun, Türkiye'de hala hak ettiği noktaya gelemediğinin belirten THF Başkan Adayı Erhan Aras, “Ülkemizde çok iyi hentbolcularımız, teknik ekiplerimiz var. Yurtdışında markalaşmış takımlarla kıyasıya mücadele eden takımlarımız var.  Ancak gerek altyapı gerekse yanlış stratejiler nedeniyle hentbol hak ettiği noktada değil. Doğru strateji, güçlü altyapı ile hentbol da voleybol ya da basketbol gibi popüler bir spor dalı olabilir ve ülkemizi gururlandıracak noktalara gelebilir. Amacım bunu başaran bir başkan olmak.” ifadelerini kullandı.
“Hentbolun marka değerinin farkında değiliz”
Yenimahalle Belediyesi’nde 15 yıldır başkan yardımcılığını görevini de yürüten Aras, bir lise takımını alarak Süper Lig’deki tüm kupaları almayı başardıklarının altını çizerek, “Hentbol özellikle Avrupa'da pazar payı çok yüksek bir spor dalı. Bu potansiyeli özellikle altyapıyı güçlendirip, yerli hocalarla destekleyerek Türk Hentbolu da bir marka haline gelir ve boş tribünlere oynamaktan milletimizin desteğini arkasında hisseden bir hale gelebilir. Tecrübelerim bunu sağlamanın çok da zor olmadığını gösteriyor. Biz Yenimahalle Belediyesi olarak bir lise takımını alarak Süper Lig kupalarını kazanan, yurtdışına sporcu transfer edebilen bir takım haline getirdik. Bunu THF’de de gerçekleştirmek istiyorum. Yakın zaman içerisinde de hentbola yönelik önemli projelerimizi açıklayacağız ”dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER